tisdag 2 augusti 2011

Saft och auktion

Det var väl tusan också om man inte skulle få till ett inlägg nu äntligen.
Jag har varit flitig som ett bi. Kokat körsbärssoppa...
kokat sylt och saft på svarta vinbär...

kokat krusbärskompott, bakat fikabröd till mamman. Sen fick jag för mig att städa både skafferi och kylskåp. Nu undrar jag bara när nästa attack ska komma. Kan man värja sig på något sätt?

Semestern har kommit och gått. Två veckor går snabbt när huset fylls av besökare. Men skönt har jag haft det. Även om jag har gnällt jättemycket över värmen.
Jag och Gubbe har varit på flera loppisar och köpt på oss mer "skräp" än vi behöver. Vi har även varit på ett par auktioner. Det var riktigt roligt för det var länge sen.
Den här auktionen var en gårdsauktion och hölls i Skärplinge. Det fanns mycket smått och gott och vi fick med oss alldeles för mycket hem som vanligt. Den där stora orange lampan som ni ser på bilden. Den fick man lära sig att den kallas för "bumling". Men det kanske ni redan visste. Den köpte vi inte!
Bland annat fick vi med oss den här stolen hem. Den kan fällas ut till en liten säng. Den står nu på glasverandan. Och bakom den en liten studsmatta och en gunga i form av ett flygplan. Den ska fixas till och sen gäller det att hitta ett bra ställe att ha den på.
Den andra auktionen vi var på fyllde vår bil med diverse lådor för 20:-/st. Mest var det dukar och det känns ju sorgligt att dukar som kvinnor suttit och broderat på i timmar säljs buntvis för ingenting. Frågan är nu bara... vem ska stryka?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stolen var riktigt snyggfräck.
Jag hade kunnat tänka mig ge ett bud på Irans lampan
Trots att det INTE är nån Bumling
Moster Ma

Renée sa...

Åh vad det låter roligt med auktioner! JAG VILL OXÅ GÅ! Undra om det finns några härikring, jag har faktiskt ingen aning... Kul att du fyndade lite "skit", jag behöver aldrig heller köpa nåt och ändå kommer man hem med en massa "skit"... Ha det bäst!

Shirouz sa...

Fin stol-säng! För övrigt, häng in allt i badrummet, på med varmvattnet och så skrynklar det ut sig själv. ;)