måndag 19 september 2011

En kopp kaffe och en knapp tack!

Attans amalia vad jag blir stressad av att tänka. Nu när jag är sjuk så tänker jag extra mycket. Jag tänker t.ex. att nu när jag är sjuk så kan jag fixa med mina bilder. Sen håller jag på och kollar hit och dit, i pärmar och i datorn och till slut vet jag inte vad jag håller på med. Blir liksom ingen struktur på det hela. Så blir jag så stressad och trött så jag måste dricka en kopp kaffe.
Sen tänker jag på att sticka. Men garnet tog slut till det jag höll på med. Men... jag har ju annat garn. Kan ju sticka något annat. Leta beskrivning på nätet... bestämma... stressa... trött... ytterligare en kopp kaffe.
Kanske ska kolla igenom tidningarna istället som ligger här och skräpar. Se om jag ska behålla något recept eller notera något som ska kollas upp. Blädder, blädder, kolla, kolla, var var jag nu... stressa... trött... mera kaffe.
Dessemellan måste jag äta piller. Penicillin en timma före maten eller två timmar efter maten. Vad är klockan? Är jag hungrig? När ska jag bli hungrig? Har jag tagit pillren? Räknar antalet och kommer fram till att jag missat en. Tar en och blir genast hungrig. Hjälp... ska jag behöva vänta med att äta i två timmar? Å vad trött jag blir... mera kaffe... snart magsår!
Jag avundas min Gubbe som kan sätta sig framför TV:n och bara stänga av. Jag tror att han har någon hemlig knapp någonstans. Bara det rör sig så är han nöjd. Ibland sitter han framför TV:n och har inget ljud på. Bara folk som springer omkring på skärmen. Oftast då i något sportsligt sammanhang. Jag tror att han tränar på det sättet. Han kan sitta framför TV:n i timmar och sen bli så trött att han måste gå och lägga sig.
Jag vill också ha en sån knapp!
Här en skön bild på Gusten som heller inte har några som helst problem med att hålla sig cool - utan både TV och kaffe!
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Tantaluran sa...

Men duuuuu.....testa å vila när du är sjuk!
/Eva B

Baronessan sa...

Tantaluran: Men... jag hittar ju inte knappen ;)

Emileitha sa...

Du är bara för rolig.. Tack för skrattet ännu en gång. Jag gör nog lika med allt, börjar duktigt men sen blir det bara en röra av allt. Ha det gott o krya på dig. Här är det också snuvigt o jäkligt..

Polargrevinnan sa...

Vad hade du väntat dig - det är jobbigt att vara sjuk, det är därför man ska vila, ligga på soffan och helst bli upp-passad - t.ex. med kaffe.
Din Gubbe är verkligen omtänksam som tar bort ljudet när han tittar på TV.
Kram Viola

Baronessan sa...

Emileitha: Rörigt var ordet, sa Bull! Krya på dig du också! :)

Baronessan sa...

Viola: Ja, vila ja - men när hjärnan inte vill det då? Det är ju därför jag vill ha en knapp. Men det är inte så illa som det låter.
Ja, Gubbe är hänsynsfull för det mesta :D

Renée sa...

Efter att jag gick in i väggen för många år sedan så fick jag lära mig att stänga av hjärnan... Numera klarar jag inte ens den minsta stress, man blir tyvärr sådan efteråt... Så sätt dig i en fotölj och ANDAS! Sen kanske du skulle meditera? Det brukar jag göra och det är rätt skönt faktiskt. Slöt om dig och ditt magsår ;-)

Baronessan sa...

Renée: Jag har gått på meditation en gång och lärt mig andas. Det funkar faktiskt ganska bra bara jag kommer mig för att använda det.
Magsåret håller sig nog i schack om jag bara inte häller i mig så mycket kaffe :)