onsdag 14 november 2012

Den gamla ank-vännen

Kalle Anka! Min gamla idol och frände :)
mycket roligt vi haft ihop. Nu ligger ju dom roligaste tidningarna låååångt tillbaka i tiden. Dagens K.A. går inte ens att jämföra. Det var en humor som passade oss uttråkade barn på landet. Ja, men tänk er själva. När det roligaste man hade att göra var att leka kurragömma bland gravstenar. Det näst roligaste var skogen. Då var det fest när det lyxades till med en Kalle Anka.
Nu säljs förstanumret från 1948. Då kostade det 60 öre att köpa tidningen. Idag är utropspriset 250.000! Då är det förstås ett otummat sparat exemplar det handlar om. Men HUR kan man lägga undan en Kalle Anka utan att läsa den? Jo, för att man var förlagsägare. Han tog säkert hem ett ex för läsning också.
Vi har i vår (obildade) familj fått och sparat många kommentarer från K.A. Till och med min gamla moder (i tacksamt minne bevarad) använde sig av kommentarerna ända in i slutet. Då har det fastnat minsann. Kanske skulle liknande lektyr användas i skolorna ;)  Mer seriefigurer och musik. Om historieläraren gett mig en tecknad strip om kungaårtal till läxa kanske jag hade tagit det till mig. Om geografifröken dragit en rap om alla insjöar och berg så kanske det hade fastnat.
Nu vet jag ingenting om Gustav Vasabis framfart i Lützen. Men jag kommer ihåg KA:s kommentarer och alla sångtexter från den tiden! Ja, alltså inte från tiden vid Lützen, utan tiden i skolan.
Men nu var det K.A. vi pratade om och visst kan man tycka nu att det hade inte varit dumt att ha ett otummat exemplar, men hade jag haft det så hade jag säkert inte sålt det ändå. Bilden nedan - som visar en K.A. i sitt esse - är från 1977 och kostade då 3:85.
 (Det kanske inte är så konstigt att jag inte får något jobb ändå...)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag bara älskar dina blogginlägg :-)

Baronessan sa...

Puss på dig! :)

Anonym sa...

klart man har en skyddsängel som barn, då man inte vet(vett)!
Gravstenar som kan välta, har du kanske läst om.

margareta

Baronessan sa...

Ha, ha, hände aldrig hos oss :)

Helena sa...

"En kvinnas list övergår mannens förstånd" Var en K.A seriestriptitel (är det ett ord?) som jag la på minnet tidigt. :D