torsdag 15 november 2012

Det blir aldrig jag och Fred

Jag vet att folk avskyr när man berättar om drömmar. Därför ska jag göra det nu.

Jag drömde i natt att jag skulle börja i en ny skola (!!!) utomlands. Jag vet inte var, men det pratades visst engelska. Vi åkte buss och så försvann plötsligt de två personer jag kände. Jag var ensam. Så gick jag på första lektionen (tror jag, det var ju en dröm, hur tydliga kan dom bli?) Sen var jag plötsligt i ett rum och skulle klä på mig ett par byxor inför nästa lektion!!! Ja, det är sånt man gör i drömmar. Då visar det sig att blixtlåset var trasigt. Hur jag än drog i det så sprack det upp hela tiden. Dom var inte för trånga för dom hängde som en säck på mig, så det var inte det som var felet. Här kommer jag ihåg känslan av att inte hinna till lektionen för att byxjävlarna krånglar. Jag övervägde därför att inte gå eftersom byxorna var trasiga och jag hittade inga andra. Sen vaknade jag.
... någon analys?
När man för en gångs skull får chansen att åka utomlands för att studera (lite väl sent, men ändå) så ska det förstöras på grund av ett par brallor!

Men så här är det ganska ofta när jag drömmer. Det är alltid stress. Något jag har glömt eller något som krånglar. Aldrig att jag drömmer att jag ligger på en grön sommaräng, tuggandes grässtrå i solen. Aldrig blir jag uppbjuden av Fred Astaire för en dans i cheeck to cheeck.
Det kanske är därför jag har så svårt att sova. Mitt huvud vill inte somna för då börjar den där stressen igen. Det blir liksom ingen lugn och ro ens när jag väl lyckas somna. Undra på att lakanet ligger som en strypsnara runt nacken när man vaknar.
Det är ju så här jag vill ha det...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ah, du kanske ska följa med mig till London när jag ska jobba som au-pair där? ;-)

Baronessan sa...

Absolut! Men då får du inte försvinna! Sen ska jag komma ihåg att packa ner riktigt många långbyxor ;)

Emileitha/Tarja sa...

Kul berättat.. fast ingen bra dröm... lika med mig, kan inte sova för de konstigaste saker som dyker upp i mina drömmar....

Baronessan sa...

Visst är det jobbigt!?