fredag 11 januari 2013

Drömmar, snöskog och vinyl

Jag vet att ni avskyr när folk berättar drömmar så därför...
Jag drömde att jag hälsade på yngsta dotter med familj på en liten jävla ö i södra chattanoogabuschen. Jag vet inte var det ligger men så långt bort som man kan komma var det. Då säger dottern: "vi har flyttat hit och tänker aldrig flytta hem igen". Jag var helt förtvivlad. Såg framför mig hur jag skulle få prata med mina barnbarn via skype och inte få klämma på dom. "Äsch, du kan ju flyga hit när du vill" sa dotter och fortsatte att vimla med landets invånare. Dessa hade ett språk som ingen människa tidigare hört. Men dottern, hon var så nöjd så. Jag vaknade tårögd och svettig. Fy tusan vilken hemsk mardröm. Den sitter i än.

Bara för att få annat att tänka på så tog jag med Frazze till skogen idag. Första turen det här året! Han har trampat runt hela dagen och jag är inte människa att förstå vad han vill. Troligen har han snödepression precis som jag. Det blev ingen lång promenad eftersom jag fick syn på granne med hund varför vi smet iväg åt annat håll och hem. Man vill inte hämta ner nio kilo katt från hög tall. (Här på bilden övar han sig lite bara). Det var inte lätt att gå heller, för det var mer snö än jag trodde i skogen. Och om jag har svårt att ta mig fram så är det än värre för en katt. Men även om han har lite tyngd (ähurrrmm) så går han ju inte igenom skaren, vilket jag gjorde. Men han blev nöjd med den korta utflykten.

I hallen har nu den nya förstärkaren installerats. Tur att man har en musikteknisk yng-bror som kan sina saker. Den förstärkare vi haft görs inte längre och vi ville ju att det skulle vara en bra förstärkare med dubbla högtalarutgångar samt vinylport. Då frågar man yng-bror och så talar han om vad man ska köpa! Så nu haver det spelats vinyl.
Jag började lite försiktigt med John Lennon. Tänk så trivsamt allt blev helt plötsligt. I kväll ska vi kanske gå igenom våra vinylare och rensa ur lite. Dels sånt som bara har hängt med och som aldrig spelas. Dels såna som blivit så sönderspelade så att spåren nästan gått igenom. Men det kan vara så att omslagen ändå får vara kvar. Det var ju också en tjusning med vinylskivor. Eller är, ska man väl säga, för dom finns än. Och verkar även komma tillbaka. Att det sen kan förekomma ett och annat knaster... ja, det är bara som det ska vara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

herrejissis, så bra att äntligen få höra "örongodis" igen.
Varför förstår inte min gubbs sig på musiktekn.grejer, orättvis orättvis!

men de ligger där de ligger! mw

lilah sa...

Usch ja, mardrömmar är hemskt! Och det spelar ingen roll hur overkligt det är, för i drömmen är det superverkligt.
Fast din mardröm var NÄSTAN verklighet för mig för några år sedan, då min son och hans dåvarande pratade om att bosätta sig i Japan!
Jag fick också höra att "det är bara att sätta sig på flyget..."!!
Nu blev det ju inte så, han och hans nuvarande har istället flyttat till Malmö, som "bara" är drygt 20 mil bort...

Anonym sa...

Släng ingen vinyl utan att fråga mig först! Och ljummet vatten med en gnutta tvål + finfin trasa som appliceras i spårens riktning gör susen. Var rädd om etiketten bara, den gillar inte vatten.

/duvetvem

Anonym sa...

Är här för att fått tipps från en bloggare som du är följare till. Villken skicklig bloggare du är, aldrig läst så roligt o spontant någonsin. Fortsätt, läser o skrattar....

Baronessan sa...

Det gör inte min heller så jag använder mig av släkten :) Men det finns folk i butikerna som kan hjälpa till!

Baronessan sa...

Åh fy tusan. Ända till Japan! Tur att inte det blev av, det är väl tillräckligt långt bort med Malmö!?

Baronessan sa...

Nu tänkte jag ju mest slänga sånt som t.ex David Cassidys repiga och sen har jag en Carola. Vill du ha den? Den har INTE jag placerat i huset!
Tack för tvåltipset. Brukar ju köra det på CD också. Eller diskmedel. Det funkar väl lika bra, eller?

Baronessan sa...

Tack så hjärtligt du anonyme :D Välkommen hit!

Fru Venus sa...

Vill inte folk läsa om drömmar? Åh fan.... Ja ja, hon flyttade inte till Åland i alla fall vad jag förstod. Snö är ett litet helvete och jag spelar vinylskivor flera gånger i månaden och har gjort sedan tonåren :-)

Baronessan sa...

Bra där att hålla liv i det som är bra! :)

Emileitha/Tarja sa...

Är det riktigt hemska drömmar så sitter de i tills man får en ny dröm att tänka på.. Jag måste skriva upp, på en gång när vaknar, annars kommer inte ihåg de snällare drömmar, De vill jag ju komma ihåg, så dumt. Ha en fin helg trots drömmen, den säger väl nåt till dig.. tänk efter.

Baronessan sa...

Det lustiga är ju att om det är begripligt när man vaknar så blir det konstigare under tiden man tänker på det.
Drömmen säger mig bara att jag oroar mig jämt och ständigt :)

Anonym sa...

Drömmar kan vara både härliga, svettiga och hemska. Värst tycker jag det är när jag vaknat men ändå inte kan acceptera full tut att det var bara en dröm. :) Det var ju så himla verkligt så detta är kanske en dröm istället. :)
Saknar vinyltiden. Precis som du skriver så var det en behållning bara att vända och vrida på omslaget. Måste fixa något slags skivspelare igen. Såg att de hade på Kjell och Co. Lite knaster doftar bara nostalgi. Jag har inte haft mage att slänga en endaste LP eller singel ännu.
Ps. Jag har tryckt på senaste hos dig vilket bara leder till samma inlägg från innan jul. Nu tog jag startsidan...Jag trodde att du tagit en lång bloggpaus.

Baronessan sa...

Bra att du behållit dina vinyler. Gå genast och köp en spelare ;) Ang. det där sista så blir jag orolig. Jag vet inte ens vad du menar med "senaste". Var ser du det?