lördag 26 januari 2013

Sopor och kattastrof

Hej hopp, snipperisnopp. Idag har vi rensat ur förråden och åkt till tippen. Ett helt lass på pickupen blev det och mer har vi kvar i garaget. Det är väl den största nackdelen med garage. Det fylls på och fylls på tills det knappt går att komma in. Men alltså... VAR KOMMER ALLA SOPOR IFRÅN? Jag tror att någon granne fyller på i garaget när vi inte ser.
Kvar har vi nu all pant och de stora sakerna. Ett rullbord, en gammal symaskin utan underrede och en stor fåtölj. Fåtöljen tyckte dock Gubbe att vi kunde ha kvar där ute, för ibland blir katterna inlåsta och då kan dom ligga där.
Jag undrar jag. Om det inte är till för Gubbe själv när han går ut dit och "pysslar". Det är en sån där skön rackare med uppfällbart fotstöd. (Stolen alltså, inte Gubbe). Mjuk som attan men ser ut som om tre krokodiler har gett sig på den. Det har det inte. Bara katter.
Apropå katter... Gösta, kattfan, fortsätter att markera sitt missnöje på väggar och möbler. Utan att skämmas kan han dra iväg en stråle mitt framför ögonen på oss. Varje gång säger jag att jag inte kan rå för att det är vinter ute, men han bara glor missnöjt på mig.
Finns på riktigt!!!
Jag tänkte först att det får nog bli Pampers Babydry eller vad de nu heter. Eller om jag skulle slå till på Tena lady, ifall att även jag kommer att behöva. Man vet aldrig när läckaget sätter igång. Eller Tena för män. Det finns väl också antar jag. Gösta är ju av hankön om än en kastrerad variant. Men... man slutar aldrig förvåna sig, för här intill ser ni en äkta kattblöja!!. Eller om man ska kalla det för katta-strof!
Undrar förresten om det kan funka att bara knyta fast svansen mot ena bakbenet?

Frazze, katt, är också missnöjd. Men han å sin sida tröstäter istället. Kattluckan börjar rämna i sina beståndsdelar och upptill på luckan sitter ständigt en stor hårtofs av avskavt katthår. Men det är ingen av katterna som saknar hår. Det som inte sitter i luckan rullar omkring på golvet. Varför behåller dom inte pälsen när det är så satans kallt?
Missnöjd förresten. Det kanske inte kan anses som något dåligt när  man är katt. Om man är misse och nöjd är det väl bra!

Nu har jag varit på AF igen och påanmält mig. Vi satt åtta personer och väntade i en halvtimme utan att någon personal fanns att tillgå. När hon väl dök upp var det ju bara att knappa in mig igen. Så simpelt det hade varit att göra det även utan min närvaro. Men det är klart. Jag var ju tvungen att visa leg! Så att inte någon annan person kommer och påanmäler mig!! Handläggaren fick jag inte träffa denna gång heller. Hon var sjuk. Det är ju det jag säger: hon finns nog inte.

Ute är det uppehåll, och kallt som fan fast det bara är 3 minusgrader. För när det blir något varmare så måste det ju sätta i och blåsa! Glad lördag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

10 kommentarer:

Helena sa...

Nästa bild blir på Gösta i blöja va?! :)

Baronessan sa...

Kanske. Ska bara sätta på mig full skyddsutrustning först ;)

stella sweden sa...

alltså af är incompatibla så jag har sagt upp mig från en massa jobb i mitt liv för de jobb jag haft har fått mig att "jobba rumpan av mig" mager U utan energi men NU har jag vart ledig på sparade slantar och jag tänker aldrig mer af...ingen säger åt mig längre vad jag ska göra...så jag har hittat min papperslapp..puss

Baronessan sa...

Så roligt att du hälsar på! :D
Dom kan verkligen få en att känna att någon flåsar en i nacken. Det vore bättre om man fick bli lite peppad. Eller hjälpt rent utan. Det är sämre med det. Puss på dig! :)

Anonym sa...

kära nån, hur ska du få ordning på GÖSTA!!!!!?

margareta

Emileitha/Tarja sa...

Nu har jag glömt hälften vad du pratade om.. men ler stort.....
Fast inget att egentligen.. blöja på hunden har jag sett men inte på katt .
Lyvka till med jobbsökeriet eller vad kallas nu mera.. Jag är så glad att jag slipper det eländet nu mera..

Baronessan sa...

Det undrar man. Jag tror att han är och förblir en värsting.

Baronessan sa...

Jag blev själv förvånad när jag såg kattblöjorna!
Jag förstår att du är glad att inte behöva bry dig om jobbsökeriet. Det är ingen höjdare.

bosseliden sa...

Aj! Där fick jag dåligt samvete. Alltså. Inte så att jag skvätter omkring saker. Men tippenbesöket borde blivit av denna lördagen. MEN! Det finns fler lördagar. Låter som ett typiskt februarinöje. Eller marsnöje som katterna säger. Dessutom är det bara tre av tjugo bostadsrätter som har en bil i garaget. Vi är en av de tre. Så tippen har vi besökt några gånger. Ska berätta om det i kåserier. Gick väl sådär.
Borde inte handledaren på AF bli av med sitt jobb nu? :)Kan inte du få det?

Baronessan sa...

Det är alltid trevligt att kunna använda garaget till det det är avsett för :) Särskilt såna här urriga vintrar.
Jag tror inte att jag skulle vara någon bra handledare på AF för jag skulle bara tycka synd om alla. Jag har inte den där robotfunktionen.