fredag 15 februari 2013

Lantbröd... eller...


Idag har jag bakat. Efter att ha kollat i tre kokböcker och på nätet så blev det ett Baronessans-slänga-ihop-bröd igen. Alltid när man läser recept så är det något som inte finns hemma. Jag vill ju baka NU! Jag planerar inte att jag ska baka imorgon. Så då slänger jag i det jag har.
Dagens bröd kan med lite fantasi kanske kallas lantbröd. Jag slängde i lite Psylliumfrön (kvar sen jag LCHFade) grahamsmjöl och vetemjöl. Sen skulle jag ju krydda med något också och i kylen stod en halv bytta med olivsallad och ropade på mig. I med den också. Lite soja, salt, sirap och olja. Och så jäst då så klart.
Det blev riktigt bra. Kanske något stark smak eftersom det är drag i den där olivsalladen.
Sen var jag ändå tvungen att åka till affären och gick därför förbi spegeln. HJÄLP! Man får inte ha så här långt hår när man är så antik som mig. Men för det mesta så sitter det i en svans. Inte så kul det heller. Men endera dan är det klippt. Men kort blir det inte. En f.d. arbetskamrat (manlig) sa en gång: "vad är det med kärringar som måste klippa håret kort när dom blir äldre?" Inte vet jag. Det är säkert någon oskriven regel. Men det passar mig rätt bra att se så här lurvig ut här i skogen. Katterna bryr sig inte och Gubbe är van. Glad fredag!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

LiLo sa...

Jag slänger gärna ihop bröd, utan recept, men alldeles för sällan..

Själv har jag alltid haft kort hår utom en period i tonåren, inbillade mig väl att det skulle göra mig vän och blid...Funkade inte :)

Anonym sa...

OCH DÄR kom då din fina hushållsassisentfram!
ja ja, man tager vad man haver. Måste ha varit ordentligt med jässt, kan jag tänka.

Du är tuff du, som vågar. Själv skulle jag inte!

Gubben! inte alla gånger han ens hör vad jag säger.

Baronessan sa...

Vän och blid... vad är det? ;) En arbetskamrat sa en gång för hundra år sedan: "hon ser ut som en ängel, men det är hon inte" :D Nu är man ingen ängel, mer troll.

Fru Venus sa...

Jag bakar också av det jag hittar, fast kanske inte så många olika sorter som du ;-) Jag ska klippa mig en frisyr sen när jag har ett ansikte, gärna utan hamsterkinder.