torsdag 21 mars 2013

Stöldbegärligt kaffe

Jag dricker kaffe. Bryggkaffe, kokkaffe, snabbkaffe. Latte, cappuchino, espresso. Jaha då, bara det innehåller coffein. (Och kom nu inte dragande med cocacola för det dricker jag INTE!) Jag dricker ganska ofta (läs för jämnan) snabbkaffe när jag är själv hemma. Även när Gubbe är hemma också faktiskt. Bekvämt och bra. Men det ska vara av rätt sort. Det går inte med vad som helst.
Gott bryggkaffe!
Därför - sist jag var på Ica - stod jag och letade som en galning bland kaffeförpackningarna. Det fanns mängder av märken, mängder av sorter, men endast en usel sort av snabbkaffe. Till slut när jag stått där en lång stund och letat och suckat så ser jag en liten, liten lapp där det står att det kaffet finns i kassan! Naturligtvis inte i alla kassor heller utan en av kassorna. Så jag ställer mig i den kön och säger att jag vill ha en påse och frågar varför dom står just där. Jo, för att det är stöldbegärligt! Snabbkaffe! Jag har väl aldrig hört på maken. Vart är världen på väg?

Jag funderade en lång stund på varför just snabbkaffe skulle vara stöldbegärligt. Det finns ju så otroligt mycket annat i betydligt behändigare förpackningar som måste vara snovänligare. Såg framför mig skumma typer som stoppade snabbkaffe innanför rocken för att sen smyga till kassan och betala för en liter mjölk.
Idag blev det likadant, men den här gången på Coop. Hittade inget snabbkaffe där heller och ingen att fråga. Och när jag kom till kassan så hade jag glömt det.
Undra på det, för jag gick och irriterade mig på att det var så uselt med Eko- och rättvisemärkta varor så jag kunde knappt handla. (Och förresten så är det OTROLIGT uselt med rättvisemärkt snabbkaffe öht!) Vid frukt- och gröntbergen fanns det fyra förpackningar med inplastade äpplen och några bananer som var eko. Det var allt. Men det fanns otroligt gott om vindruvor! Ni vet hur det är med vindruvor nu va? På naturskyddsföreningens sida kan man läsa detta:
Rester av tio olika bekämpningsmedel som överskrider EUs akuta referensdos hittades i 73 prover av bordsdruvor. Och i enstaka fall överskreds referensdoserna för barn med ända upp till 900 procent.
Mums fillibabba! Fanns det några ekodruvor då? Nej! Dessutom ser jag på nätet att detta har man påpekat redan 2008! Och här går vi och mumsar vindruvor för glatta livet och tror att vi får i oss något bra när vi äter frukt istället för godis. Och alla dessa russin som barnen äter. Hur mycket gift är det kvar i dom?
Ibland känner jag att dom där cigaretterna jag drog i mig nog inte gjorde någon skillnad. Och hallonbåtar kanske är något av det nyttigaste vi har att äta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

10 kommentarer:

Helena sa...

Det ska va te!!

Shirouz sa...

Jag har aldrig druckit en cappuccino eller espresso i mitt liv faktiskt.. Jag sparar det som 'några saker att göra för första gången i mitt liv' för de blir bara färre och färre med åren. Däremot dricker jag gärna kaffe med mjölk, coca cola är ett rävgift om man frågar mig. Hade ingen aning om att snabbkaffe är så stöldbegärligt..
Vindruvor kallar jag för 'sjukhusgodis' och äter det inte heller.

Anonym sa...

oij oij inga eko-vindruvor. jag som älskar vindruvor just den här årstiden. Är det därför jag har ont i mina knä, säg?

margareta

Baronessan sa...

Ja, ibland men inte istället för!

Baronessan sa...

Så bra att du har något kvar. Det har inte jag. Inte när det gäller kaffe. Men cappuccino är väl snubblande nära kaffe med mjölk vill jag påstå. Bra för dig att du inte äter vindruvor. Nu fick du ett par års leverne extra bara för det ;)

Baronessan sa...

Man vet aldrig. Tyvärr vet jag inte var man kan hitta ekodruvor heller. Jag vet snart inte vad jag ska äta.

Skaffaren sa...

Coops försäljning av ekologiskt har gått ner det senaste året.
Kanske inte så konstigt om det inte finns mer att välja på?
Jag undviker vindruvor trots att de är jättegoda.
Och sist men inte minst: -Du är rolig!

Baronessan sa...

Så var ska man då handla eko? Det är ju inte direkt eko att åka runt i bilen och handla varor lite här och där. Får anlägga ett sjujäkla grönsaksland helt enkelt.
Så skojigt att du blir road. Det gläder mig! :D

Fru Venus sa...

Oj. Hur är det då månne med mina vindruvor i flytande form?
Annars tycker jag hallonbåtar är ett bra alternativ ;-)
Vet du, jag har aldrig någonsin druckit en kopp kaffe....

Baronessan sa...

Ja, jag undrade också det, men jag hoppas att gifterna försvinner när alkoholen stiger ;)
Stackars dig... ett liv utan kaffe... *suckar*