fredag 10 maj 2013

Har man inte ont är man död

Tänk så bra att jag verkligen fokuserade på det där med grävandet i landet.
Jag har ju gått till sjukgymnast med mina knaggliga delar av kroppen. Bland annat ryggen. Det blir bara fjösiga tips. "Ska du fortsätta bära småbarn så får du styrketräna" säger han. Men han säger inte hur. Ger inga förslag. Förmodligen har han något avtal med träningslokalen som kostar skjortan.
Men han säger att jag ska tänka på vissa saker. Hur jag ska böja mig. Hur jag ska göra när det gör ont. När jag frågar om några rörelser så ger han mig ett par tips och sen går jag hem. Och gräver i trädgården. Men ändå ganska försiktigt. Tänkande på vissa saker. Sen går det två dagar och vad händer?
Jo,  jag har just kommit fram till Plantagen för att handla växter (tillsammans med halva uppland). Jag väntar på att svänga in och så plötsligt nyser jag. Pang! Det hugger till i ryggen och sen kommer jag knappt ut ur bilen. Fast i rävsaxen igen. Inte fan sa han något om att jag inte får nysa! Jag försöker ta några steg men det går inte. Sätter mig i bilen igen och fäller sätet bakåt för att vila lite. Sen försöker jag igen och nu kan jag ta några steg.
För eftersom jag är lite (!) envis så tar jag mig ändå in med stöd av en kundvagn och handlar. Jag tänker att det är bra att gå och att röra på sig. Jag tar mig fram som en 95-åring med rullator. Efter det åker jag till Ica och stödjer mig även där på en kundvagn. Jag har sån himla tur att Gubbe är hemma när jag kommer hem, för jag har funderat på om jag ska krypa till dörren, skjutandes kassarna framför mig med pannan.
Fan, jag har inte tid! Jag ska gräva. Jag ska tvätta fönster. Jag ska ha gäster imorgon. Just nu gäller liniment, värktabletter, övningar, övningar och övningar...
Imorgon är jag bra. Eller hur?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

16 kommentarer:

Snigel sa...

Det kan inte hjälpas, men jag skrattar när jag ser framför mig hur du kryper mot dörren och knuffar matkassarna framför dig med pannan... ;o)

Man ska inte skratta åt andras olycka, och ett ryggskott är verkligen ingen höjdare. Jag brukar vila ett par dagar innan jag försiktigt börjar röra mig igen.

Ta det bara lugnt så ska du se att du blir i bättre form, även om det tar tid. Ibland måste saker och ting få ta tid.

Baronessan sa...

Jo, man måste skratta :) Ja, jag brukar nog också vila ett par dagar. Men jag blir galen på att jag åker på detta hela tiden. Måste få tag i någon som kan ge mig tips på träning. Eller så får jag skaffa en assistent :D

Synnøve. sa...

Tycker det verkar som du har en sjukgymnast som inte vill hjälpa dig!
Du måste ju få veta HUR du ska tränga för hundra gubbar!

Hoppas det ordnar sig. Men strunta i fönstren. Gräv bara lite och så låter du gästerna delta i hushållsarbetet :D
Go bedring vännen.
Kram Synnöve.

Anonym sa...

Absolut styrketräning! dyrt? värt varenda öre. Önskar dej av dina barn i present ett årskort på gymn. En som vet.

Anonym sa...

Det är skit när ryggen krånglar. Jag tycker att min osteopat är tusen ggr bättre än en sjukgymnast som gräver lite på ytan. Eller sätter på en TNS och går och dricker kaffe. Ultraljud kommer heller inte ner till kärnproblemet om det sitter djupt. Det finns en uppsjö av prylar i en träningslokal. Gör man minsta fel i en apparat blir det mer skada än nytta. Dessutom blir man svettig. ;)

Livsnjutaren sa...

Märkligt fenomen det där med ryggen. Att den knakar ihop av den lilla konstiga händelsen som en nys. Är ju verkligen inte lätt att då tänka på att "nysa rätt". Tror de flesta ryggskott kommer vid oskyldiga rörelser.
Hoppas det vänder och att du får ha "hel" rygg länge sedan. Kram'/Fia

Tantaluran sa...

Tror du behöver en Tant-Träff snart!

Baronessan sa...

Tack kära du! Kram på dig :)

Baronessan sa...

Jag brukar inte bry mig så mycket om dom som är anonyma, men...
Styrketräning behöver ju inte betyda gym, eller?

Baronessan sa...

Osteopat var just vad min äldsta dotter föreslog. Dags att ta tag i det alltså :) Jo, det där med skada i träningslokal har jag varit med om ett par gånger. Inte kul.

Baronessan sa...

Ja, det är inte mycket som behövs när det är skört. Tack kära du :)

Baronessan sa...

Satt just och tänkte på mina kära "tanter". Längtar!

lilah sa...

Usch ja, även om det var roligt att läsa om det, så är ont i ryggen verkligen inget kul. Tycker du borde söka upp en annan läkare och betona det faktum att det absolut inte är någon engångsföreteelse och att du måste få adekvat hjälp till självhjälp!
Ja styrketräning ar alltid bra - men man måste ju veta hur. Vilka övningar som är lämpliga osv.
Det finns även bälten du kan ha under tiden det blir bra.

Baronessan sa...

Jag ska ta en sväng till min fantastiska naprapat. Hon kan nog ge mig några bra tips. Jag har letat fram några övningar på nätet nu också. Själv är bästa dräng.

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Du var mig en rolig en! Härliga skildringar som får mig att garva högt.
Nu ska jag sova men imorgon ska jag läsa mer! Hälsningar Åsa

Baronessan sa...

Hej Åsa! Kul att det roar :D Det gläder mig! Välkommen åter.