onsdag 10 juli 2013

Semestertid

Det är semestertider. Det vill säga Gubbe har semester och jag har ständig semester. Eller aldrig semester. Det beror på hur man ser det. Är man totalassistent så är man. Fast nu ljög jag för Gubbe började sin semester med att jobba de två första dagarna. Som vanligt kan man säga. Jag brukar fråga om han inte ska ta igen det sen och han säger "jo" men han gör det aldrig. Förra året hade han fjorton dagars semester och det beror bara på att dom stänger dessa dagar, annars hade han säkert jobbat då också. Han är av den sorten som man behöver åka till bortre Mongoliet med för att han ska kunna ha semester. Detta beror mest på att han gör allt själv och inte ber någon annan.
Han är säkert av samma ull som dom där deckarna man ser på TV. Dom har inte ett jobb. Dom har ett kall. Dom sover inte, har alla kraschade familjeförhållanden och tar aldrig semester. Gör dom det så tar det bara ett par timmar innan någon mördad behöver just dom på plats. När dom någon gång går hem, så går dom igenom sina fall till sena natta. Sån är min Gubbe också. Jag ska börja kalla honom för RCI Tombar. Istället för DCI så blir det RCI = Renovation Carpenter Indispensable. Det är bara att vänta på hjärtinfarkten.

Framöver väntar en loppisrunda. Funderar bara på om man ska ta med en släpkärra. Man lär ju hitta ett och annat som kanske är för stort för att platsa i bilen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Låter som en härlig dag

margaretawarenius sa...

Fjäderholmarna var väl ok och fint väder också.

finlandsfärjan kan man ju åka på hösten istället


mw

Anonym sa...

Gud vad jag har saknat dig! :-)
Och du, till nästa gång, oavsett när färjan avgår ska man vara INCHECKAD 30 min innan avgång. Och våga inte åka hitåt utan att träffa mig ;-) / Venus

Baronessan sa...

Gulle dig då! Ja, jag säger ju att vi ska sova över i terminalen ;) Men det där med att träffas vet i hundan hur det ska gå till eftersom vi kliver av och sen på nästa båt hem. Du får stå på kajen helt enkelt :D

LiLo sa...

Ååå, vi var på Fjäderholmarna med jobbet förra året. Käkade jättegott på ett trevligt ställe som låg till höger när man klev av båten, uppe på en liten kulle. Jättefint och mysigt!

Hoppas karln tar det lite lugnt i allafall

Baronessan sa...

Vi var också där och käkade. Mycket trevligt :) Jo, han börjar lugna sig lite!