måndag 16 september 2013

Enträgen som en röd gris

Och nu över till något helt annat. Eftersom att ingenting fungerar så tänkte jag göra ingenting. Men så fick huvudknoppen för sig något igen så då började jag skruva isär en skänk som ska levereras till dotter L.
Kan ju inte vara så svårt tänkte jag och tog fram mejsel, morakniv, hammare och Ikeas skruvmojar. Det var det inte heller, tills jag kom på att jag skulle ta bort bakstycket som satt med åttiofjorton små jävla spikar!
Så jag pillade med kniven, bände med skruvmejseln och drog ut med hammaren. Gick bra med sådär tio spikar. Sen började spikskallarna böja sig. Som om dom plötsligt vore gjorda av gummi. Tog då tag i en bit av bakstycket som jag lyckats lossa och försökte komma under för att få loss spikarna. Då gick bakstycket sönder. Naturligtvis! Det visste jag ju redan innan men jag var ju tvungen att försöka. Här sa jag till mig själv "nu skiter jag i det här". Sen slängde jag ifrån mig verktygen och gick.
När jag lugnat mig ett tag så gick jag tillbaka. Hur dum i huvudet får man bli? Tror ni att spikjävlarna lossnade nu då? Näääää! Det krånglade ännu jävligare. Jag slängde ifrån mig verktygen igen och nu gjorde jag något som jag aldrig gör. Jag ställde mig mitt i rummet, knöt nävarna och skrek rakt ut det värsta jag kunde. Man skulle ju här kunnat hoppas på att spikarna kunde ha ut hoppat i ren förskräckelse, men icke. Däremot tror jag att det lossnade några tegelpannor på taket.
Inte kändes det bättre heller. Jag fick bara ont i halsen. Men nu gav jag fan i det hela och överlämnade det till Gubbe. Han har muskler, teknik och faktiskt ett ännu jävligare humör än mig när det jävlas, men han fixade det hela utan ett ljud. Tackar!

Kunde jag hålla mig till TV:n eller en bok nu då? Nääää! Nu fick jag för mig att pilla på datorn. På väg till datorn säger jag till Gubbe "om du hör ett brak, så är det bara jag som slänger ut datorn genom fönstret". Han svarade inte ens. Detta är alltså inte den dator som jävlats den senaste månaden utan en härlig, underbar stationär, rejäl HP!!! Och här har jag nu suttit de senaste två timmarna. Ingen dator har åkt ut genom fönstret. Det enda är att jag känner mig lite dum i huvudet, men det är ju i och för sig ingen ovanlig känsla.
Så, vad har jag då gjort? Jo, jag har suttit och pillat med hemsidan för att få till någon bra bildvisning. För att slippa göra om alla bilder så fixade jag till det med gratisprogrammet lightbox. Men inte ska man tro att man bara kan slänga upp bilder hur som helst. Nu fick jag istället pilla med css-mallar för att få till det som jag ville. Jag är inte riktigt nöjd. Men det är å andra sidan en ganska vanlig känsla hos mig. Det får vara så länge. Jag ska prova fler alternativ tänkte jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Susanne sa...

Jätte fina bilder, du har talang för fotografering jätte fina alla bilder
sussi

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Men vilka vackra omgivningar du har och vad du är duktig som fått till ett sådant vackert bildspel!
Nu borde du väl känna dig tillfreds? Annars tror jag att lite yoga kan vara bra när temperamentet börjar spraka;) Fast lite humör är väl bra att ha!

lilah sa...

Jag vill inte alls lägga sten på börda, men lightbox är nog inte ämnat för skrivplatta med Android på. För när jag klickar på den första bilden (på sidan som bildlänken går till) så öppnas den och så blir allt ljusgrått runtomkring o sen händer inte mkt mer. Jag kan inte heller ta mig därifrån utan att stänga ner hela sidan o börja om från början. Men då händer bara samma sak. Men det går säkert jättebra från min stationära dator. :-)

Baronessan sa...

Tack Sussi! :)

Baronessan sa...

Tack! Men nja, jag är sällan (aldrig) nöjd och det är inte helt okej. Men jag kämpar vidare.
Jag skulle inte komma på tanken att inta yogaställning när jag är på det där humöret. Tack och lov så händer det ytterst sällan :)

Baronessan sa...

Å så kommer du och förstör allting ;) Jo, jag vet att det inte är stabilt åt alla håll. Inte just lightbox utan allt man lägger upp. Fungerar det klock åt ena hållet så surar det ur åt det andra. Det är svårt att få till något optimalt.

Baronessan sa...

Ska testa runt lite med Gimp. Men hur det än är så kan man kanske inte kräva total funktionalitet när det är gratis.

Anonym sa...

Förnämligt! De där gjorde du ju så bra!

margareta

Baronessan sa...

Tack kära du! :D

Emileitha/Tarja sa...

Hann se lite så kom min virus program o satte stopp på det..
Lite mycket kan det bli. Hoppas allt ordnar sig nån gång..