onsdag 5 februari 2014

Ge mig en "klok gumma" och en trollramsa

Nu är det så jävligt att jag måste ta mig till läkare igen. Inte för att jag är sjuk, men pillren börjar ta slut. Listigt det där att inte ge så stora uttag så man måste tillbaka och betala pengar, sitta i ett väntrum, ta upp onödig dyrbar tid och sen bara få ett "nu finns din medicin på apoteket". Ingen som kollar något. Ingen som vill veta något. Inga prov tas.
Det finns ju aldrig några tider. Vad ska jag då dit att göra? Om dom nu mot förmodan vill veta något så går det bra att få veta det via telefon. Och då till och med via en sjuksköterska. Förresten, varför får sjuksköterskorna inte skriva ut medicin som man ändå ätit i månader? Nä, just det, dom har inte den utbildningen/ansvaret/lönen.
Jag har nu gjort ett litet test för första gången. Provat på att logga in mig i Landstingets "Mina vårdkontakter". Där kan man boka tid, så det har jag gjort nu. Det kan ta upp till fem dagar. Man kan ju undra varför det ska ta fem dagar att få svar via en internetsida när man kan få svar direkt i telefonen. Det måste ju bara bero på att det är ytterligare en sak som lagts på sjuksköterskorna som redan har jobb upp till öronen. Eller så går meddelandet till någon central som sen ska skicka runt detta innan det kommer fram dit det ska. Eller så vill ingen ha det och fortsätter att skicka det vidare.
Men det hjälper ju inte med direktmail heller. Det finns det på den vårdcentral jag var listad på sist. Där tog det också fem dagar eller så fick man inget svar alls. Jag tror att jag har minst två mail som ligger och skvalpar i deras inkorg någonstans som aldrig besvarats. På min fråga om varför jag inte fick något svar på mailen, fick jag lika många svar. Noll.
Jag försöker sluta med mina piller. Innan jag blir så gammal så jag inte äter annat än medicin. Jag har ju den här Cifrolen som är mot nattligt bensprattel. En halv tablett räcker, men det här med biverkningar alltså; om man nu får en tablett mot bensprattel så väntar man sig inte att en biverkning ska vara "onormala ofrivilliga rörelser"!! Sen finns risken att bli sömnig och även sömnlös. Jaha, så bra, då kan vi glömma att sluta med sömntabletterna. Dessutom finns risk för synförsämring (ang. föregående inlägg!). Sömntabletterna i sin tur kan ge mardrömmar, oro och yrsel. *suck!*

Jag pratade med en läkare en gång som tyckte att jag verkade vara emot tabletter/medicin. Ja, det är klart att jag är! Varför ska man vilja äta kemikalier om man absolut inte måste. Men läkarna prackar gärna på en massor av tabletter och sällan (läs aldrig) får man veta om tabletterna trivs ihop med varandra. Det får man kolla själv. Jag ger mig fan på att dom har aktier i läkemedelsföretagen.
Nåväl, nu håller jag först och främst på att trappa ner kärringmedicinen (östrogen). Den ger garanterat cancer om man får tro vetenskapen. Frågan är inte OM man får cancer, utan mer NÄR. Att det ska vara så jävla krångligt med övergångsålder. Kanske är inte övergångsåldern - då vi töms på hormoner - värre än tonåren, då hormontillförseln stod som spön i backen. Den tiden var otroligt jobbig, men inte fan var det tal om medicinering då!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Wille sa...

vårdcentral? (skvallercentral) mycket skeptisk! längtar tillbaka till den tiden det fanns en vanlig läkarstation med en farbro doktor och en syrra. margareta

Baronessan sa...

Ja, det var bättre förr när det gäller vården. Kanske inte när det gäller framsteg inom sjukdomar, men när det gäller att ta hand om patienter. Eller rättare sagt, ha tid med dom.