torsdag 19 februari 2015

Koffeinist javisst

Ibland undrar jag om det här med kaffe är en fix idé. Jag kan sitta och dricka en kopp kaffe - vilket nu för tiden inte är en kopp utan en mugg - och så måste jag trava iväg någonstans för att hämta något eller gå på toa.
väg tillbaka tänker jag att jo, jag vill nog ha en kopp (mugg) kaffe till. Så då går jag och sätter igång vattenpannan. Detta eftersom jag oftast dricker snabbkaffe när jag är själv. Så går jag för att hämta muggen och vad får jag se? Jo, jag har bara druckit upp hälften av kaffet! Inte undra på då att jag ville ha mer. Eller ville jag det? Jag kanske slutade dricka för att jag var kaffemätt.

Det kanske är lite som med rökning. Man röker fast man inte behöver för att det är ett beteende. Och nu för tiden kanske det handlar om att man passar på där det är tillåtet och därmed röker vare sig man behöver eller inte. Lite så där i förebyggande. Nu ska det ju kanske bli förbud att röka utomhus på offentliga platser också.
Jag ser framför mig hur framtidens rökare smyger iväg till någon skogsdunge eller bakom något bilgarage för att dra i sig giftet. Lite som smygrökning i ungdomens dar. Kanske kommer folk att börja röka i bilarna igen för att få göra som dom vill. Men då kanske dom får fan för att öppna bildörren efteråt.

Jag själv blir inte drabbad då jag slutade för tre år sedan, men jag kan tycka att det är lite väl överkänsligt för/med/mot rökning nu för tiden. För tio år sedan satt man på restaurang och smaskade i sig chateaubriand samtidigt som bordsgrannen drog igång en cuban. Det var ju inte helt kul, men man fann sig i det. Men nu blir ju folk rabiata när någon tänder en cigg på tågperrongen. Kanske vore bra om man förbjöd starka parfymer också för det är något jag inte pallar.

Jag skulle däremot uppskatta om det fanns askkoppar lite här och där för att slippa fimpar på marken. Men dom finns väl inte för att folk INTE SKA RÖKA. Ungefär som att askkoppar skulle öka rökandet. Men det vore trevligare om man slapp fimpar på marken. OCH SNUS!! Kunde det inte ingå en liten förpackning till fimparna på varje cigarettpaket? Det finns ju faktiskt på snusburkarna.

Men visst... en framtid utan tobak för mänskligheten är ju en vacker tanke. Men det lär inte hända. Och det finns oerhört mycket annat som man kan ändra på för en bättre värld.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Visst har det hänt att jag hittat en halvdrucken kopp nån gång.
Förresten så skulle jag vilja ha även "askkoppar" för tuggummi

Wille sa...

finns inget kaffe på morgonen! morgonstund har inte guld i mund!