torsdag 16 april 2015

Mer sprit till folket och klädnypor till alla

Läste Metro om hur man får bort vinfläckar. Du ska se till att ha sprit hemma om du ska ha vinfest. Ifall du spiller ut rödvin på fina designmattan för tretusenspänn. Man häller alltså ut sprit över vinet för att lösa upp färgämnena.
Nu dricker ju jag inte rödvin. Och det är enbart för att jag alltid skvätter omkring mig med vinglasen och jag vill ju inte ha fläckar på möbler och mattor. Nä, skämt åsido. Jag  bara tänker på att när man spiller ut ett glas - det må vara mjölk, vatten eller vad som helst - så blir en deciliter en stor sjö! Om man då spiller rödvin på mattan så kan du ju ge dig på att det sprider sig. Hur mycket sprit behövs det då för att lösa upp vinet och få mattan ren?
Jag undrar jag om inte en kemtvätt blir billigare än spriten. Vad jag vet så är sprit inte billigt och det lär ju minst gå åt en flaska. Sen känns det ju lite sådär att köpa hem starksprit ifall att man spiller rödvin. Men det kanske funkar med bensin. Och funkar det inte så är mattan lätt att elda upp!

Själv köper jag aldrig dyra mattor. Det förekommer katter som rullar och klöser och barnbarn som spiller och dreglar i det här huset. Det bästa hade varit ett avspolningsbart golv med avlopp. Ungefär som i ett badrum. Bara att hissa upp möblerna och spola av.

Nästa inslag på Metro var angående snus. Det är en Sören, landstingsråd, som i Uppsala vill förbjuda snuslukt. Observera snusLUKT! Inte snus. Man får förmoda att det är många som måste hålla käften i Uppsala framgent. Snusare får börja med teckenspråk.

Nästa förbud blir nog mot parfym. Ska du parfymera dig så får du stanna hemma.

Och sen har vi då den mänskliga tarmfunktionen som släpper ut gas. Hur ska vi göra med den? Har man tänkt sig bönor till middag en dag då får man ta ledigt från jobbet dagen efter. Eller sätta en fispropp i aktern. Kanske bönor blir förbjudna!!!

Är det inte bättre att vi delar ut klädnypor till alla istället, att sätta i näsan. Eller uppfinna något chict näsfilter. Kan eventuellt tillverkas i säsongens modefärger.

Jag blir trött.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

 1. Haha....ett roligt blogginlägg. Måste skratta . Va sa ru sa du?? Snusning? Ska alla snusare stänga igen käften nu rå. Klart......Äre en som surrar mycket så kan det ju vara lite skönt med när de blir tyst liksom.
  Ja tänk om parfym förbjuds. Ok....Alla allergiker är det ju bra för. Men ........Ja Ojne vojne så de hittar på.

  Ha nu en toppenfin fredag och helg..varma kramar från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mycket tok hittar dom på :) Kram!

   Radera
 2. Ditt inlägg lättade upp mitt sinne. Jätteförkyld.
  Fläckborttagning kan vara svårt men här klarar vi hos för det mesta med Vanish.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Klädnypor..Jag kan börja på en gång, har i olika färger..

  SvaraRadera
 4. Jag har skvättig (vad sjutton heter det i dåtid?) rödvin hemma hos dig. Visste du det?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, men det var inte på lyxmattan. För det har jag ju ingen :D

   Radera
 5. Parfymlukt är redan förbjudet inom vården... Och inte får man ha samma jacka som man hade när man var i stallet heller, även om den inte är smutsig. Lukten. Jag brukar byta om, men hänger då jackan i sadelkammaren tills jag är färdig. Förmodligen tar den åt sig stallukt i alla fall då...
  Ingen parfym, ingen armbandsklocka, inga ringar (inte ens vigselring)... Än så länge har de inte gått ut med att man inte får ha katthår på jackan. Eller på sockarna? Man tar ju av sig skorna när man kommer in till folk.
  MEN det finns inga förbud omvänt!! Vi kan komma in till brukare där det både luktar katt och hund och kossa och cigarrettrök på en och samma gång. Parfym är mer ovanligt, men kanske skulle föredras då... :-)

  När det gäller rödvin, så är jag säker på att på åttitalet skulle man använda salt och strö över för att få bort det. Och sedan kallt vatten. Men antagligen var man mer rädd om de starka dropparna på den tiden, och ville spara dem för dricksglasen.
  Jodå, jag vet hur det är att vifta och ha sig när man pratar. Jag har vält ut flera glas på det sättet. Minns att jag en gång stänkte ner en hel väg bakom värdinnan, med just rödvin! Däremot har jag förträngt hur det gick sedan. Om vi saltade väggen eller om jag blev portförbjuden där efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, märkligt det där att det är så noga åt ena hållet. Snart får du väl inte åka bil ens ifall du luktar avgaser. Man kan ju tycka att ni borde få arbetskläder också om det är så himla noga.

   Radera
 6. Ja arbetskläder har vi ju. Men inte jackor och skor. Och om man luktar något sitter det ju ofta på hud eller i hår...

  SvaraRadera