onsdag 15 april 2015

Skönhet i betraktarens öga

Har ni läst om 15-åriga tjejen som opererat om sig för att se ut som en docka. Allt för att få tillbaka sin ex-pojkvän! Alltså hon är 15 år och har redan gjort 43 skönhetsoperationer! Hur kan det ens vara tillåtet?

Mina två hjärnceller frågar sig:

1. Varför? Om man nu inte ser ut som Quasimodo eller råkat ut får en svår olycka - varför
    vill man ändå sätta kniven i sig? 43 gånger????
2. För en kille!? Ville han att hon skulle göra om sig så där?
4. I så fall. Varför ville hon ha honom?

Jag blir mörkrädd när jag ser hur utseendefixerat allt är. När unga flickor som egentligen bara är barn ska göra om sig för att duga. För att få uppmärksamhet. För att bli snyggare. För att få en speciell kille! Herregud vad vi kvinnor gör för dessa människotyper som kallas karlar. Jag tänker ofta på den lilla flickan som sammanfattade kärlek så här: "tjejer gillar killar, killar gillar bilar".

Men just den här killen kanske inte tyckte att hon är så "lik en docka" innerst inne. Det kan ju kanske, alltså KANSKE, vara så att hon hade andra egenskaper som inte föll i god jord. Och insidan är det inte många som försöker ändra på. För något fel på insidan måste det väl ändå vara, när man tror att man måste göra om sig så till den milda grad. Sen undrar jag: har hon inga föräldrar? Och hur fan har hon råd?

Hon lär ju inte sluta heller eftersom hon har massor av följare. På sin sida har hon lyckats få till 400.000 likes. Såna som möjligen skulle vilja göra samma sak som hon. Hemska tanke! Men får man inte sin drömprins, så kan man ju kanske glädjas av att andra ser och berömmer ens s.k. skönhet. Och vem vet, det kanske inte ens finns någon kille. Och hon kanske inte är 15 år. Hon kanske inte ens finns på riktigt!

Jag lägger inga aspekter på skönhetsoperationer i vanliga fall. Om folk mår dåligt över sitt utseende på grund av för små tuttar eller sneda tänder så må det väl vara hänt. Men det går för långt! Varför måste alla vara så jävla snygga???

Och sen när man blivit snyggast i världen. Vad händer sen? Blir man lycklig som en gnu? Kommer inga celluliter någonsin att fästa sig på ens lår? Kommer man inte ens att bli pensionär??? Ja, frågorna hopar sig. Här en bild på vinnarna av en skönhetstävling 1922.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Susan sa...

Skönhet kommer inifrån å en leende person kan smälta många surpuppors fasad av stelhet
Skyltdockor har ett gemensamt = stereotypt fix ideal... Inte 17 blir dom lyckligare för det
Även dom som skönhetsopererats = åldras då ingen kan stoppa den biologiska åldringsprocessen... stackarna då de inser att de blivit "gamla" Bättre att acceptera fakta och njuta av att man nått en viss ålder och att det syns att man "lever" Tror att dom flesta vill ha en mänsklig varm person vid sin sida och ingen skyltdocka som är livrädd att rufsa till frisyren eller läppstiftet förstörs... Tacka vet jag Varm positiv person som berikar sin omgivning... Det är Skönhet som man kommer ihåg :D

Fru Venus sa...

Mörkrädd är ordet jag använder när jag tänket på alla dessa unga tjejer som är så fixerade vid sitt utseende, jibvar lite med det hemma.... Fördel med att bli äldre, även karl blir äldre och ser sämre, helt klart min fördel. Kram