fredag 4 december 2015

Marknad och renovering

Nej, men om man skulle ta och skriva lite. I slutet av november var jag och Gubbe på en marknad. Det var Classic Motor som hade öppet för säljare i Västerås. Aviserades så här:
"Sveriges största inomhusmarknad; > 9.000 m² med >240 säljplatser. På marknadsplatsen möts säljare och köpare från hela Norden. Intressesfären är hobbyfordon - bil - MC - moped.
Men det skulle visa sig att det där med hobbyfordon/bil/MC/moped skulle bli utblandat med diverse krimskrams, antikt, kuriosa och korv! Men det är väl lite kul att det är just blandat. 
Vi hade i alla fall med oss ett billass med motorgrejer från vårt garage. Gubbe har för avsikt att sälja sina gamla mopeder och dess tillbehör. Här står han, beredd att ta emot hugade spekulanter.
Och det ska jag säga; sällan har jag sett så många gubbs i svarta jackor (en del med keps) rotandes i oljiga lådor! Som barn i en godisbutik. Här är några av dom. Lycka är att hitta en mojäng, grunka eller himpajimpa (mina uttryck av mopeddelar pga okunskap!) till en gammal moped. Det är väl ungefär samma känsla som när jag hittar något tyg som jag kan sy något av.
Den här mannen var vår granne på ena sidan. Han sålde böcker, vinylskivor, tidskrifter och serietidningar av äldre modell. Och jösses hur han släpade med alla sina tunga kartonger. Obegripligt hur han skulle få tillbaka de 800 det kostade för platsen plus något extra. Men han är förmodligen en van marknadsknalle. Jag tycker mig ha sett honom förr.
Mitt i arenan (vi stod i en ishall) stod denna vackra dam med sitt transportmedel. Utställd av Classic Motor som var arrangör för tillställningen. Hon var lite lättklädd för evenemanget, för det var minsann ingen värme. Det var mattor utlagda på golvet men kylan från isen gick igenom, rakt in i fötter och ben. Det tog flera timmar att få upp värmen när vi väl kommit hem.
Hur resultatet blev? Jo, tack - bra! Hälften sålt och till bra pris. Däremot var det ingen som nappade på någon av de mopeder som vi - på bild - tagit med för försäljning. Fan också!

Har jag berättat att det pågår renovering av vardagsrummet? Så här ser det ut nu:
Ingen direkt julstämning. Den inre (nya delen) är klar och där är nu alla möbler uppstaplade på varandra. Den gröna tapeten (som jag letat som en galning efter) sitter nu på plats och jag är oerhört nöjd! Den ska även sitta i den delen som nu renoveras. Tror jag. Om jag inte hinner ändra mig. Det är inte helt otroligt.
Nu ska jag sy!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Wille sa...

Oj så kul, synd att min GUBBS var upptagen på annat, han skulle säkert hittat just den där mojäng en till sin moped

Wille sa...

Flåt! DET ÄR EN LÄTTVIKTARE, viktigt, 56år, där saknas nån mojäng

TantGlad sa...

Dendär marknaden såg spännande ut den. Förstår gubbsen vart till sig

Härligt med lite Home makeover. Sånt kan behövas ibland.

Trevlig mysig ny vecka önskar jag dig

Kramkram.