torsdag 14 januari 2016

Om alls ingenting

Jag tror att jag har frusit fast. Inte blir det mycket fotat. Det har liksom stannat av. Inte heller har jag sytt något. Fast jag tänker på det heeeeela tiden. Så snart kommer jag kanske igång.

Men vad gör jag då? Jo, jag sliter mitt hår. Jag försöker uppdatera Gubbes dator till Win 10, men Murphy är på besök. Eller, jag tror att han har bosatt sig i den datorn. Det är något som måste avinstalleras som inte går att avinstallera.
Jag sitter dagligen och läser på nätet för att få förslag på vad man kan göra. Och en tröst är: jag är inte ensam! Flera har samma problem. Och det är det ena förslaget efter det andra och inget hjälper. Jag tror att Gubbe får behålla Win 7. De två andra datorerna är uppdaterade och klara, men inte den där plåtlådan från helvetet.

Idag har jag bakat en fruktkaka som jag förmodligen kommer att få ha för mig själv. En fruktkaka med mandel, russin och torkade fikon. Visst låter det äckligt? Varje gång jag gör den så tänker jag på modern. Hon, liksom jag, älskade den kakan. Märkligt egentligen, för skulle jag läst receptet utan att ha smakat skulle jag aldrig trott att jag skulle tycka om den. Det är supermycket russin i den. Fast nästa gång ska jag ha i nötter också. Det går säkert lika bra med solros- eller pumpafrön också. Eller selleri.

Eftersom fågelfrön och kattmat var slut var jag tvungen att skrapa fram bilen. Den har stått ute ett tag, eftersom Gubbe håller på med renoveringen och gör anspråk på garaget.
Hujedamig vad snö det var på bilen. Men det värsta var valkarna av is under! Jag trodde inte att jag skulle komma iväg. Men efter idogt skrapande så vann jag över isvalkarna. Och nu står bilen i garaget!
Nu har jag matat fåglarna. Som just nu bara vill ha solrosfrön verkar det som. Talgbollar och nötter är inte förstahandsvalet. Men jag vet inte om det var fel märke, för nu när jag fyllt på så har dom inte visat sig. Otacksamma flygfän.
Men det är kanske värstingkatten Gösta som smyger omkring. Han springer ut och in genom kattluckan hela dagarna. Varje gång han kommer in så beklagar han sig högljutt, länge. Jag förklarar varje gång att jag inte styr över vädret, men han fattar inte det.
Frazze å sin sida beklagar sig också, men mer över maten. Den ska helst fyllas på varje halvtimme. Varpå han nosar på den, glor på mig och går därifrån. Otacksamma lurvbollar.

där ja. Nu har jag skrivit en hel radda bokstäver utan någon som helst mening. Så kan det gå.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Tantaluran sa...

Om man lämnar in sin dator till nån superguruuppdateringsbutik och får stå bredvid när de uppdaterar - då kanske man lär sig?

Baronessan sa...

Tala genast om var man hittar denna superguruuppdateringsbutik. Jag ilar!

Wille sa...

Jaså du har samma problem med win10, undra om jag ska bry mej
?

Tantaluran sa...

Han i Märsta Centrum är faktiskt duktig. Men nu har han flyttat och jag minns inte var.........

Baronessan sa...

SDB-data kanske. Men nu är jag ju så jäva envis så jag sliter nog mitt hår ett tag till.

Baronessan sa...

Du kan ju vänta tills jag skriker hurra! Om det nu kommer att hända :D Förr eller senare borde ju någon komma med en lösning på detta som måna har problem med.

Polargrevinnan sa...

Hej och god fortsättning på det nya året.
Jag tycker att din bokstäver blir ord som i sin tur blir meningar som gör att jag haft en riktigt trevlig stund.
Jag har kommit underfund med att uppdateringar har en förmåga att
ställa hela mitt inlärda datakunnande på noll. Varje gång det dyker upp en ruta som vill att jag skall uppdatera något program - vips bort med den.
När man som jag bor i lägenhet så blir det inga utgifter för fågelmat.
Det är förbjudet att hänga bollar och dylikt i träden. Vi har en innergård och det är många fåglar som sitter uppburrade i träden.
Vi har haft 17 minus idag.
Du skrev om bantning i ditt förra inlägg. Är det någon som går på bilderna före och efter? När jag ibland går ner en så där 5-6 kg så är det någonstans det märks på så är det bysten. Påminner om hängande hund öron.
Ha det bra.
Kram Viola
våta hundöron

Baronessan sa...

Hej och god fortsättning till dig! Tråkigt att ni inte får mata fåglarna. Men det har väl att göra med att det kommer möss? Fast jag brukar säga att det är bättre att mössen äter ute än att dom kommer in! Känner igen det där med bantningen. Det smalnar av uppifrån men när det börjar komma nedåt röven då är det stopp. Kramar!

Emileitha/Tarja sa...

Inget fågelmatande här heller, tråkigt nog.
Du svänger roliga meningar av ingenting, vilket jag får ta del av. Min bil står ute, tur jag kan värma den lite så lättare att skrapa, rena lyxen att ha garage till den.

Baronessan sa...

Visst är det lyxigt med garage. När man får använda det :D Oftast ska det mekas eller fixas något så bilen får stå ute.