onsdag 25 juni 2008

Dåligt omen med svarta djur?

Hela den här dagen är en segdragen sak. Eller rättare sagt gårdagen eftersom klockfan har passerat 00 som vanligt. Två steg fram och ett tillbaks. Åkte en sväng till Uppsala och på hemvägen såg jag två jättefåglar sittandes på något bondskt redskap på en åker. Först trodde jag att de var uppstoppade men så var inte fallet. Kolsvarta satt de där och glodde och jag utgick ifrån att de var korpar.
Åkte en bit och pekade åt maken som körde. "Kolla där, där är ett gäng korpar till, fast med fyra ben och horn". I ett hörn av en åker stod ett gäng kossor - kolsvarta! Tänkte inte så mycket på det först men så slog det mig - hur ofta ser man en helsvart ko? Det brukar ju alltid finnas någon liten vit fläck men inte på dessa. "Nästa måste ju bli en svart katt över vägen" sa jag till chauffören. Han hummade bifall, men ingen mer svart tingest uppenbarade sig på vägen hem.
Kändes ändå som ett ganska dåligt omen - med tanke på den bakåtsträvande dagen. Apropå katt (dock inte svart) så kom Frazze just in och slängde sig på golvet. Nu har han lagt sig på rygg och spretar med benen åt alla håll. Så brukar han inte göra. Han har förmodligen vräkt i sig något blodigt/lurvigt som jag kommer att hitta rester av när jag går ut ur detta rum.

1 kommentar:

  1. Man ska akta sig för svarta saker. När jag var liten trodde jag benhårt på att det fanns en "Svarta Damen" som bodde i vattentornet i skogsbrynet där vi bodde. Kan fortfarande känna hur rädd jag var ibland.

    SvaraRadera