tisdag 19 maj 2015

Slipsfest i syrummet

Det var soligt här för ett tag sen. Så länge så jag hann tänka att idag kanske jag ska ta med mig kameran och svänga runt lite. Men nu hopar sig molnen igen. Väderinstitutet i brittiska Reading spår (!) att det ska bli rekordvarmt mot sommaren. Så tids nog får vi våndas av värmebölja. Slut från väderprognosen!

Ta mig tusan om jag inte fick inspiration igår i alla fall! Jag kastade mig över en del av de slipsar, som förärats mig av en bloggvän. Det resulterade i denna väska. Botten är av fuskskinn (läs plast) som jag hade hemma i en hög. Nu retar jag mig på mönsterplaceringen, men jag får leva med det.

Som en detalj satte jag dit ett par slipsetiketter. Ringar och fästen fanns hemma sedan jag slaktat någon väska någon gång för länge sen. Här sparas allt! Det kan komma till användning.
Två andra slipsar som tidigare suttit runt halsen på Gubbe, blev en "skräppåse" att ha i bilen. Jag har retat mig länge på att det inte finns någonstans att göra av skräp som samlas. Nu kommer den här grisväskan att hänga antingen vid växelspaken eller på ryggstödet. Visst är grisarna söta!? Den slipsen fick Gubbe av min dotter för många år sedan. När han såg den som väska sa han: "åh, den fina" fast han inte använt den på de senaste tio åren.
Och nu tänker ni "herregud, har han gått omkring med den slipsen??" Och svaret är: ja, men endast på julafton inomhus!
Undertill är den öppningsbar för tömning om man så vill. Även här är band och spännen från något tidigare kasserat.

När jag var klar och tänkte ta kväller så fick jag syn på en sjal som följt med hem från en loppis. Den blev en necessär. Den blev jag klar med idag. Men idag började det krångla. Symaskinen sydde inte som jag ville och jag sydde inte som jag skulle. Den blev klar, men nu tror jag att jag ska pausa ett tag.
Jag har till och med fått ont i huvudet, så syrummet får vänta på nästa anfall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

  1. Grispåsen!! Vad fin den är, den vann mitt hjärta :)

    SvaraRadera
  2. Fint blev det ju, du hittade inspiration.. men vilken slips.. Bra gjort verkligen

    SvaraRadera