onsdag 17 april 2019

Oväntad gäst och glimmande snår

Idag har jag rensat rabatt och sen fick jag ett ryck och började städa ur garageförrådet. Fy fan vad skit man samlar på sig. Och nu var jag väldigt hård mot mig själv och sa SLÄNG högt och tydligt. För en gångs skull lyssnade jag också.
Längst ner under en hylla har jag sparat sånt som skulle/ska säljas på någon loppis. Där, i en docksäng, hade mössen haft fest. Fyra stycken lampkupor som jag lagt hushållspapper om var nu endast konfetti. Pappret alltså. Kuporna var hela. Dom låg i en kameraväska så jag började plocka ur och tänka sig - i ena hörnan tittar en mus upp. Blänger på mig och säger: "vad gör du med mitt hem?" Nej, det sa den inte. Den kunde inte prata för den var vettskrämd. Jag bar ut väskan och lät musen känna att det var vår och dags för nya äventyr. Väskan luktade mustoalett så den går till tippen.
Efter ett tag kom värstingkatten Gösta in i förrådet. Jag ifrågasatte hur det kom sig att det bott en mus i samma utrymme som han själv brukar husera timmatal emellanåt. Inte heller där fick jag något svar. Han visade mig röven och drog iväg.
Nu är jag ju långt ifrån klar. Men att ha börjat är ju bra. Den större delen av förrådet är belamrat av herr Ts prylar. Allt från kopparbunkar till mopedkedjor. Det är en avdelning som jag inte rör. I alla fall inte den som innehåller moped- och bildelar. Men även han måste rensa för vi ska göra om i garaget. Inget jag hittat på. Bara så ni vet. Kommer att bli skitjobbigt eftersom han är en hämtahemmare och inte en bärabortare.

Jag har minsann rivit i rabatterna också. För vi har sol, sol, sol i de glimmande snår. Så sjöng Trio med Bumba på radion när jag var barn. Spel-Olles gånglåt hette den. Tänk att man har haft turen att växa upp i en tid när man fick höra sånt.


Skoja lite. Inte min kopp te, men jag är ändå glad att jag var med om en tid när musiken inte var så likriktad som nu. Nu kan man ju i och för sig välja vad man vill, men det blir liksom inte detsamma.
Man fick både gånglåtar, dragspel, orkestermusik, pop och säkert en släng klassiskt också. Och Trio med Bumba låg minsann 29 veckor på Svensktoppen på 1:a plats med den låten.
Kan ju i och för sig säga en del om urvalet också. Men det fanns ju inte tretusenfyrahundraåttiotvå TV- och Radiokanaler då. Man sög i sig det som fanns.

"Sol, sol, är det var jag går..." Trallallaaaaa  Förresten - vad är glimmande snår?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar