måndag 12 april 2021

Fönster och golv och sånt

Hurra! Värmen är här! Började jag skriva för ett tag sen. Sen kom det snö, regn, sol, blåst och lite snö och tö. Aprilväder alltså! Åh som man har längtat efter lite värme, lövsprickning, vårblommor... mmmmm

Städa hönshus, städa växthus, städa trädgård, tvätta fönster...  *suck*

Tvätta fönster kan vara nr 2 på min lista över tråkigt-måste-göras-lista. Nr 1 är nu och för alltid dammsugning. Jag tror jag måste gå till en psykolog och ta reda på vad det är med mig och dammsugare. Kan det ha att göra med min barndom?
Att farsan slog oss med dammsugarslangen? Nej det gjorde han inte!
Att morsan alltid, alltid städade? Ja, kanske.
När jag ser henne för mig ser jag hur hon alltid gör något; hänger tvätt, skurar golv, polishar (!) golv, dammtorkar, putsar möbler, stryker osv. Undrar när jag putsade mina möbler sist? Med möbelpolish. Kan ha varit någon gång på 70-talet.

Sen tog hon ut mattor, och dynor och piskade skiten ur dom. Vem vet. Hon kanske kände ett behov av att avreagera sig. Det kanske var kvinnornas räddning förr i tiden. För att inte slå ihjäl sina män, menar jag.

Städhjälp? Nej tack! Då har jag hellre damm mellan tårna. Jag anlitade en fönsterputsare en gång. När jag plockat bort allt från fönstren och torkat av allt trä runtom, då var det ju inte mycket kvar! (Vi har ca 25 fönster i huset och då har jag inte räknat glasverandornas ca 100 smårutor) Det skulle bli samma med städhjälp som med fönstren. Jag skulle städa före.

Men man får skylla sig själv när man skaffar sånt. Som tur är är det gamla fönster som är ojämna och blåsiga. Då syns inte oputsningen så mycket. Sen kan man skylla på glassjuka också.

Å andra sidan... är det inte karlgöra? Det får man väl inte säga i dessa jämställdhetstider. Men jag tänker på att inhyrda fönsterputsare för det mesta är just män.

Jag har hantverkare på besök. Jag kallar honom Mäster. Han kaklar golv i vårt nya badrum. Jag är så glad att Mr T inte gör det själv. Då skulle det ta eoner av tid (eftersom han jobbar hårt hela dagarna) Och dessutom har han så ont i ryggen nu så han kan inte gå rakt. Men jobbar gör han ändå. "Jag måste" säger han "det är så många sjuka". Tack å lov för Linnex

Hade jag vetat att just dessa plattor som sätts (klinker) var så jävliga att hantera så hade jag valt något annat. Mäster svär så det osar emellanåt för att plattorna är så hårda. Som tur är visslar han också ibland. Han är dock otroligt skicklig. Millimeterpassning är ordet!

Sen, när väl golvet är lagt och värmeslingorna är igång lär man väl inte få ut katten därifrån. Det är kanske lika bra att installera kattlucka i dörren. 

PS. Glöm inte att kolla på min look-a-like!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

  1. Linnex rules!
    Fönsterputsning i sig tycker jag är OK, men du sätter fingret på det som inte är roligt kring detta: allt annat runt själva putsningen (flytta grejor, ta ner gardiner etc).
    Dammsugning hemma ger mig grav tinnitus just nu. Familjen Katt och vi kallar dammsugaren för Helvetesmonstret, för den låtar illa av h-e! Inte kommer vi till skott med att köpa nån ny heller. Tråååkigt ju...

    SvaraRadera
  2. Slår du också sönder golvlisterna varje gång du kör omkring med mönstret??!

    SvaraRadera