lördag 20 december 2008

Obapalobaloba

Jag vaknar ibland (ja, jag vaknar ju ganska ofta, hela nätterna faktiskt, men ändå...) och har en melodi i huvudet. Var kommer de ifrån? Idag är det konstigare än vanligt. En underlig slagdänga från då jag var barn/ung. Jag har dessutom inte hört den på hundra år vilket gör det ändå konstigare. Låten har den mest bisarra refräng och den går så här: "Tjing, tjing, tjing obapalobaloba, tjing, tjing, tjing, obapalo. Tjing, tjing, tjing, obapalobaloba, tjing, tjing, tjing". Om tjing stavas så vet jag inte men det låter så. Övrig text har jag inte en susning om. Visst var det bättre förr. Då kunde man göra sångtexter som inte betydde något. Nu ska det vara förkrossande kärleksångest eller samhällstillvänt. Inget obapaloba nu inte. Tänk er en romantisk afton med kärestan och så spelar man den gamla slagdängan: "who put the bomp In the bomp bah bomp bah bomp. Man behöver liksom inte fundera på vad texten handlar om - det är bar att bompa med. Sökte förresten på tjing-låten. Gissa hur många träffar? Noll! Men den kanske heter något annat. Kanske "Sara-Kajsa dansar bugg".

14 kommentarer:

stella sweden sa...

Damm taramm tararararar RAMM..kan ja!

;)

winnerhorse sing a long sa...

Who put the bomp... who put the ram in the ramalamadingdong?

Vi kan sjunga tillsammans!

Ibland har jag denna israeliska (tror jag) förbannelse i huvudet; abanebeoboebeee abanebeoboebee och lalala.......

Kallas det för något tror du- vårt syndrom?

Laila sa...

Tack så VÄLDIGT mycket! Nu kommer jag också att gå och gnola på denna vansinniga låt hela julhelgen!!! Grrr!
Kunde du inte valt en annan?
Kände igen den tack vare din fina sångröst! Eller ja, jag vet ju inte titeln förstås, men jag kan melodin så nu går jag här och hummar...: "Tjing, tjing, opabalo, Tjing, tjing, opabalo, Tjing, tjing, opabalo - opabalo, my darling.
Sen krockar en engelsk variant med en svensk. I den svenska är det nåt med "såg en elefant" och nåt med en tant och det utspelade sig i trägårn, och det är alldeles sant"..(rimmar på tant) "ja det är nästan sanning..."
Hette hon inte Victoria nånting, som sjöng? Ja det är jag ju inte säker på förstås.

Who put the bomp... är bättre låtval.

Sedan har vi ju "Baa bidiba, ba oa oa omama, baa bidiba, ba oa oa omama"... Men den heter visst Baby Talk.

Anonym sa...

Jag sjöng dessa rader för min dotter idag och skulle googla fram låten men det enda resultat som kom fram var dina skrivna rader. Vet att första textraden går så här: första gången som jag for till Spanien, träffa jag José. Vi brukade sjunga denna på musiklektionerna i högstadiet. Konstigt att man inte kan hitta nåt.

Uppdatera gärna om du hittat låten.

Mvh Niclas

Baronessan sa...

Jag vet inte om vi menar samma låt, men det kan väl knappast finnas fler av samma sort :) Den jag menar har jag aldrig hört med svensk text. Däremot kan jag numera berätta att låten heter Happy Jose (finns på tuben). Detta vet jag numera tack vare en Marie som skickade ett mail till mig. Tack och lov för nätet :D

Anonym sa...

Jodå det är den melodin som vi sjöng med svensk text. Men det går icke att hitta något på google om en svensk version av låten. Däremot har jag läst på ett antal sidor att Flamingokvintetten har gjort en cover av låten. Men jag hittar inget på spotify t ex.

Sökandet fortsätter och mystiken tätnar ;)

Baronessan sa...

Nu har du fått mig att leta som en jävla galning också ;)
Någon hade ju skrivit om Flamingokvintetten men dom har ju tydligen även sjungit in en låt som heter chin chin som inte alls är samma låt. Besvärligt detta :)

Anonym sa...

Ja jädrar i havet. Finns det fler människor som letar efter denna låt.
Finns ingenstans att finna den på nätet. MYSKO.
Var väl populär på 60 eller 70 talet.....länge sedan sist den hördes.
Har för mig att den spelades ihop med den siste mohikanen o dom låtarna.
H J Ä L P
:-)

Anonym sa...

Tack! :) Min favorit när jag var en liten tjej på 4-5 år. Jag har hör dom där raderna i huvudet i åratal men inte vetat vad låten heter! Haha, nu ska jag spela den för familjen :D
/Lisa

matsjona sa...

Hasse Burman har skrivit svensk text, finns på tuben , sök på Hasse Burman Ching-Ching- heter i original Happy Jose´_ kul svensk text " När jag förra året var i Spanien, träffa jag Jose som sedan blev min bäste vän....tänkte sjunga den med mina PRO-vänner på tisdag

Baronessan sa...

Matsjona: Det är så roligt att det här inlägget fortfarande poppar upp ibland. Så du menar att sången är tillägnad en speciell person? Kul! Ha så trevligt på PRO-träffen! :D

Anonym sa...

ÄNTLIGEN.....som jag har letat...
Trodde det stavades tjing tjing tjing obapadobadoba tjing tjing tjing obapado.
Var så liten när jag hörde den så får väl skylla på det.
:-)
Men som sagt....letat som bara den och ingen, INGEN har hört talats om den.
Började faktiskt gå mig på nerverna och psyket :-) av att inte hitta den :-)

Anonym sa...

Hejsan!
Jag tror att det var några som för väääldigt längesedan åkte runt på dagis och spelade och sjung "tjing, tjing, våran spårvagn den ska åka........man kommer till Kina, Amerika och Sovjet och dansar. Tror de hette Flyg med oss i kaross???
Letar själv som en galning. Måste ha denna låt!!

Anonym sa...

Du kan höra låten på Curt Hagers som spelar den

Thomas