onsdag 15 september 2010

Bannade fläskfia...

Idag har jag blivit kallad Fläskfia! (Martin Ljung - Ester) Är det snällt det? Och detta ska man tåla från sin "boss" när man är så vänlig så man gör raggmunk med fläsk. Fläsk, förresten. Jag undrar vad det var för något om jag ska vara riktigt ärlig. Dessa röd/vita grisbitar fick steka i ugnen i 250 grader i nästan 40 minuter och ändå var det bara som en vit sörja runt bitarna. Fick plocka ut dom och steka på dom i pannan. Detta resulterade i något träaktigt ettersalt elände. Fläsket är ju så hårdsaltat så fettet inte smälter i pannan. Men det slevades in och ummades och mumsades ändå när detta serverades.
Ännu värre blev det när jag kom hem. Gubben blev först alldeles till sig i trasorna av isterlukten men ändrade sig sedan och blev syrak för att jag inte lagat dylik mat åt honom. Som straff fick jag ställa mig vid spisen igen för att göra en grytstek som nu svettas i ugnen.
Jag hoppas nu att allt detta matlagande och bakande ska göra att jag ledsnar totalt och slutar stoppa i mig något. Kanske att man då skulle kunna magra något hekto. Men... det är väl inte troligt. Jag har slutat hoppas på den där fen som ska komma hit med sitt trollspö och göra mig smal. Därför har jag nu slängt alla mina kläder som sitter för tajt.
Förresten har jag fått en arbetsskada redan. Jag har fått skaltumme av all potatis jag skalar ;)

3 kommentarer:

Shirouz sa...

Åh, du vet, livet är grymt ibland :D
Allvarligt talat, jag vet inte vad det är med fläsket nu för tiden, baconet ska vi inte tala om. Fast jag har hittat något som heter Butcher's choice-bacon, det kan få en att nästan slå knorr på svansen när man äter det. :)

Bitten sa...

Jag gillar inte fläsk. Det smakar för mycket - fläsk-.

Laila sa...

Å vilka jättegulliga lamm! Dem kan ju även vegetarianer äta!