tisdag 12 april 2011

Ta morsan till veterinären

Det är inte klokt vad jag kan. Idag slog simultankapaciteten ut i full blom. På väg till jobbet så sjöng jag med i texten på en låt, samtidigt som jag funderade på presenter och uppe på detta körde jag bil! Nu har ju jag i och för sig automatväxlad bil, men man måste ju bromsa och svänga och lite sånt där ibland också. Och... jag kom fram hel! Jag vet folk (läs män) som inte kan byta program på TV:n och andas samtidigt. Det är synd om dom som har det så. Tänk er om man ska kasta loss på en rejäl TV-zappning och så svimmar man av bara för att man inte kan andas. Man kan ju missa massor av bra program.
Jodå, annars mår jag rätt bra. Jag blev uppmanad på apoteket att ta hostpiller - 3 om dagen vare sig jag behövde eller inte och det har jag gjort. Peppar, peppar, jag är bättre! Resultatet blir alltså att nästa gång jag drabbas av Hin Håles vrede (=flunsa) så går jag inte till doktorn (Hin Håles bror) utan till apoteket direkt!
Apropå doktor. Nu kommer jag osökt in på lilla modern igen. Hon ringde till läkarmottagningen för att få prata med sin doktor om att få mer medicin. "Doktorn har inte tid, hon kanske kan ringa imorgon" blev svaret. Inte fan ringde hon inte. Mamman ringde igen och fick veta att doktorn ville att hon skulle komma dit, annars kunde hon inte få sina tabletter. Modern har faktiskt valt en läkare som ska göra hembesök på uppmaning av densamma. Hon har varit hem till modern en gång och då p.g.a att en sköterska ordnade det. Men vem vet vad som menas med hembesök. Det kanske är när läkaren åker hem till sig!
Snart ska de månatliga proverna tas igen. "Säg till att dom kollar blodtrycket då" säger jag. "Hmpf" säger modern, "förra gången jag sa det så sa sköterskan: det där har du hittat på själv va?"!
Så neeeej, varför skulle dom kolla blodtrycket? Det är väl onödigt. Modern har säkert hittat på själv att köpa loss blodtrycksmedicin från någon skum dealer i Sigtunas gränder. Fy fan vad trött jag blir!!! Varför ska man behöva bråka jämt för att få något att fungera?
Kanske ska fråga om apoteket gör hembesök? Dom kanske även klarar av moderns besvär bättre. Eller så får det bli veterinären. Dom behöver ju inte ens veta vad som är fel. I värsta fall kan man ju bli avlivad förstås men det skulle ju modern se som en välkommen gest i så fall. Så får det bli. Jag skulle kunna ringa i morgon och boka in Gösta (katt) med urinbesvär och Britta (dam) med ålderskrämpor, så får vi se vad som händer.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jo du, det gäller att vara frisk för att orka vara sjuk när det gäller vården... Veterinären var bra tips, ska jag nog testa nästa gång. Där är de ju jättetrevliga!

Renée sa...

Min mormor bor i ett servicehus. Alltså har alla egna lägenheter men det finns sjuksköterska där ibland som kan kolla till de som vill. Så ibland kommer hon och hälsar på och tar blodtrycker medans hon ändå är där! Även de som bor hemma men som inte kan ta sig någonstans kan oxå få besök om prover behövs tas eller blodtryck eller såromläggning. Kanske är skillnad om man bor på landet, du bor i stan eller? Landet låter som vi har kor, det har vi inte. Jag bor i ett litet samhälle med drygt 800 människor.
Trist när de gamle inte får hjälp...

Baronessan sa...

Tant Björn: Ja, Veterinärer är trevliga och tar sig tid med sina patienter :)

Baronessan sa...

Renée: Mamman bor ju i Sigtuna (som kallas stad men är mer byhåla) och det finns nog servicehus här också men du ska i stort sett vara döende för att få en plats där. Hon har ju hjälp ifrån hemtjänsten men den haltar, minst sagt!

Polargrevinnan sa...

Jag blir ledsen när jag läser att gamla inte får den hjälp de är berättigade till. Jag vet många anhöriga som kämpar för sina föräldrar.
Hoppas att vi får ha den ork vi har kvar så vi kan slåss mot alla vårdinrättningar.
Ibland klaffar allting. Jag har opererat ett knä och då fanns inget att klaga på - så det finns hopp.
Ha det bra.
Kram

Carina sa...

Ojojoj! Det låter jobbigt det där
;-))
Härliga inlägg att läsa hos dig :-))
Gillar!!
Kram och ha en toppendag

Baronessan sa...

Grevinnan: Härligt att det funkat för dig i alla fall. Kram!

Baronessan sa...

Carina: Jobbigt är det! Men jag gillar att du gillar :))

Moster Ma sa...

"Jag blev väl bemött, nästan som hos veterinären" säger min väninna efter ett lyckat läkarbesök.
Jag gillar ditt drastiska uttryckssätt. Ibland behövs lite galghumor för att orka...

Synnøve. sa...

God afton ers baronesserliga höghet.
Sitter och skrattar för mig själv när jag läst ditt inlägg idag.
Eller det är nästan mer som ett kåseri tycker jag.

Visst är det hemskt med våra äldre som inte får det som de faktiskt har krav på. Många vill inte heller krångla med läkare för läkarna vet ju bäst...

Nu ska jag avnjuta ett par timmars jobb. Sen blir sängen för den här gamligen :))
Kram Synnöve.

Baronessan sa...

Synne: Bra att du skrattar :) Det tycker vi om! Kram!

Baronessan sa...

Moster Ma: Vad gjorde man utan sin galghumor och ironi? La sig ner och dog :)

winnerhorse sa...

Men Baronessan din simultankapacitet är ju fantastisk! Jag är inte bara imponerad, jag skrattade högt också. Det du! Tack för gott skratt. Resten orkar jag inte ens gå in på - sjukvården, eller för den delen psykvården - inte ett hallelujahmoment precis! Har genom erfarenhet monterat ned hela min tro om att vi har ett fungerande system här i Sverige. jo tjena! Systemet för couldnt care less give me the money är vad det är!
Tjingeling.

Baronessan sa...

Winnerhorse: Varsågod för skrattet :) Det där sista stämmer bra. Jag skriver under på det. CCLGMTM-mentalitet alltså :)

Nadja sa...

Hoho haha hihi :D
Jag skrattar så jag dör! Fast det är lite elakt förstås...Mot sjukvården!
Jag betalade 1200för att få våran kanin kastrerad, jag lämnade henne på morgonen,hon fick sitta och mumsa mat hela dagen fram till operationen och sen fick hon mumsa vidare efter uppvaknandet tills jag hämtade henne. Och då hade hon haft sköterskor runt om sig hela dagen som strök några tag över ryggen, kliade bakom örat osv när de gick förbi!
Känns som att djursjukhus har både mer personal och mer tid för patienter så att använda veterinärer till människor är nog bara positvia erfarenheter!För patienterna dock, veterinärerna kanske inte har lust att ta hand om senila förvirrade pensionärer som kanske bits...Fast om personen hävdar att han är en hund?
Ja ja... Hoppas lilla mamsingen mår bra!

Baronessan sa...

Nadja: Du ser! Perfekt för lilla mamsen. Bli killad bakom örat och få mumsa godsaker det skulle hon behöva. Hon är väldigt snäll min mamma och bits inte. Hon är en sån som ber om ursäkt för att hon finns till så hon kanske kan stanna hos veterinären och bli deras "hustant" eller nåt :)