måndag 20 augusti 2012

Intet nytt i dumburken

1976 var jag 20 år. Den tid då man var ute på dans och fest eller bara hängde med vänner. Men så plötsligt hände något som satte stopp för det. Macahan kom på TV! Då var det ju inte frågan om att spela in och gå ut ändå. Nej... hemma skulle man sitta för att få se Zeb Macahan stånka sig fram på sin nedsuttna kuse. Filmlånga avsnitt var det väl också vad jag minns.
Zeb - alias James Arness
Sån lyx som VHS med inspelning hade man ju inte. Så vännerna satt på sitt håll och glodde och vi på vårt.
Som tur var har även en serie ett slut. Eller hade det i alla fall på den tiden. Nu är jag inte lika säker. Det finns ju serier som bara går och går och aldrig kommer till dörren.
Men, vad hände då efter Macahan? Jo, en familj vid namn Ewing stiger in i rutan. Dallas kommer och låser in varenda människa åter igen! Den här gången var det ju ändå inte så illa eftersom det var timmesavsnitt så folk kunde "komma ut" när det tonat ner i rutan. Sådär vid 22-snåret.  (Det får väl ändå anses tidigt med dagens ungdomsmått mätt. Dom går ju oftast inte ut förrän tidigast 23)
J.R - alias Larry Hagman
Och nu ska eländet komma tillbaka på TV. Som om det inte var dåligt redan nu. Jag gillade aldrig Dallas. Jag har alltid haft svårt för intriger och elakheter så jag tittade sporadiskt. En annan sak jag inte gillar är folk som inte kan prata ordentligt. Det återkom till mig när dom nu har puffat för serien. Den där Bobby Ewing - han VISKAR! Hela tiden!! Även när han gormar så blir det som en väsning på något sätt. Usch!
Men dom kommer säkert att få sin publik och sen fortsätter det väl tills JR dör. Men det är inte heller säkert, för nu för tiden byts ju folk ut och så fortsätter det och fortsätter och fortsätter...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Helena sa...

Jag ska då sitta bänkad iaf ikväll. :)

Baronessan sa...

Jaså, är det ikväll spektaklet börjar. Tack för varningen ;)

mikebike sa...

Haha, fan jag måste allt ta och spana in det. Följde det inte på samma sätt när jag var liten såklart men jag minns närvaron av det genom samtalen som gick mellan mamma. pappa och mormor mfl. Det gick ju så länge så en del såg jag. Jag gillade Cliff, Pam och Lucy såklart.

Baronessan sa...

Du har alla chanser. Tror det går hela veckan (burrrrr!)

Anonym sa...

Tack Har oxå svårt för elakheter och intriger. Ännu har jag inte sett något program.

margareta

Baronessan sa...

Inte jag heller och inte lär det bli. :)

Fru Venus sa...

:-) Jag skrev ett inlägg om gamla Dallas tidigare i veckan.
Macahan minns jag däremot, gick i högstadiet då och hela kompisgänget satt ihopträngda i soffan och killarna förstod aldrig vårt trånande efter Luke :-)))

Baronessan sa...

Luke ja, honom hade jag nästan glömt. Hur kunde jag det? :)