tisdag 14 maj 2013

Fy för rufsiga flodhästar

Jag såg någonstans att det är vanligt att fota folk - som lagt på sig några år - uppifrån. Det är förmodligen för att automatiskt släta ut rynkor och dubbelhakor. Själv har jag känt att bakifrån vore ett bättre val. Ända tills jag var inne i en provhytt för att prova byxor. Där såg jag hur jag såg ut i bakskallen! Inte så skrynkligt i och för sig, men rufsigt utan dess like (vilket är väldigt vanligt i mitt golvmoppshår) och med en bena där ingen bena skulle vara.
Dessutom hade en flodhäst följt med in i rummet. Den var verkligen inte osynlig! Den stod bakom mig med ändan åt mitt håll. Likadana brallor som mig hade den också. När jag drog ner brallorna så gjorde flodhästen detsamma. Jag var tvungen att blunda medan jag provade. Fy tusan för provhytter.

Jag lyckades fota ett par skäggdoppingar idag. Vilket gjorde att jag blev blöt om fötterna, men det var det värt. Herr och fru antar jag men vem som är vem vet jag inte. Dom ser tydligen likadana ut, men honan ska vara något mindre. Dom var ovanligt oskygga.
Fasaner och Gäss skrek i närheten också, men höll sig osynliga i vassen. Ville väl inte vara med på bild antar jag.
Sen åkte jag till trädgårdsmästeriet på Steninge och köpte mig en Fuchsia och ett par kryddväxter. Dom kommer inte att bli planterade förrän Gubbe fått tag i spaden. För min del är det färdiggrävt, vilket påminner mig om att jag måste ringa naprapaten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

lilah sa...

Ja men visst är det alldeles väldigt deprimerande när man råkar få syn på en spegelbild sådär alldeles oförberedd och från en väldigt konstig vinkel! Plötsligt står där en fånig TANT som inte ser särskilt tilltalande ut i något av de där klädesplaggen man tänkt köpa. Tur då, att det inte är hon som ska ha dem utan man själv!

Men jaa, vad det är vackert ute nu, med björkar och snart ALLT i den där underbara ljusgröna färgen som hör maj och möjligen början av juni till! Och fina fåglar fotar du som vanligt ja. :-)

Emileitha/Tarja sa...

Just byxor är det svåraste att prova, då kommer flodhästen fram.
Bra berättat, kände igen mig verkligen

Baronessan sa...

Det blir ändring på det vecka 22. Då ska jag fota hästar tror jag ;)

Baronessan sa...

Rena rama träningsrundan. Och trångt blir det med flodhästen där inne samtidigt ;)

margaretawarenius sa...

Känner igen varenda millimeter! Men provhytterna i gamla "Sidenhuset" var ett sant nöje. Klart på den tiden hade man ju inga "volanger heller"

margareta

ta en tur i din vackra omgivning med spännande fågelliv.

bosseliden sa...

Jag råkade också ut för det i lördags. Fatta vad den skulle in i just mitt provrum att göra. Där var väl trångt nog. Jag hade stor lust att sparka bakut. ;)

Baronessan sa...

Personligen tror jag att provhytterna har krympt :)

Baronessan sa...

Det kanske är flodhästår i år ;)