onsdag 23 oktober 2013

Vikvväktarna Offline

Jag gick med i Viktväktarna. Har gjort det förut och "det fungerar för mig" (som Shirley Clamp säger, fast hon gick ner med annan hjälp!) Nu har jag dock ledsnat eftersom jag är med "on line". Det fungerar ju så att man söker på ingredienser i en databas och kan se hur många points olika livsmedel har. Man kan dessutom skapa sina egna recept. Låter jättebra! Är jättebra - när det fungerar! OM det fungerar!!
Jag vet inte hur många mail jag skickat och påpekat felaktigheter och fått olika underliga förklaringar. Häromdagen skulle jag göra en rätt med köttfärs så tyckte jag att det var logiskt att söka på just köttfärs i databasen. Men då finns det bara färdiga rätter, inte enbart köttfärs. Då sökte jag på kött och fick upp detta resultat. Observera att det är sorterat efter relevans:


Så då skickade jag ett mail.

Min fråga: Idag sökte jag på köttfärs. Fick bara fram färdig mat.
Då sökte jag på kött. Resultatet kan ni se på bifogad fil. Helt galet.
Inte heller ordet färs hjälpte.
Nog borde det väl finnas med likaväl som vegetarisk färs?

Svaret: Ett tips till dig är att söka på en del av ordet samt en stjärna, t ex färs* du får då fram alla alternativ som innehåller färs. Du kan även söka på märket när du säker på en specifik produkt, t ex arla. Det är även viktigt att inte särskriva, om du säker på lättmjölk skrivs detta som ett ord.

Nytt mail: Det där var inget svar på min fråga. Tittade ni inte på den bifogade filen?
Jag sökte på kött och det var allt utom kött med i listan.

Svaret: Detta beror på att det finns många träffar som innehåller ordet "kött". Detta kan vara recept osv.
Ett tips när du söker i checklistan är att du söker på en del av ordet och en stjärna * då får du fram alla alternativ som innehåller detta ord. Om du säker på kött sök på den typ av kött du vill tilllaga. T ex Kyckling*
Observera att om du t ex söker nötfärs, kan du inte skriva kött. Du skriver färs* och får då upp alla alternativ.

Nytt mail: Jag tycker nog inte att räkomelett innehåller ordet kött!?
Inte heller frukostbröd!
Du skrev att jag inte skulle söka på nötfärs utan färs.
Färs visar ingen köttfärs! Däremot nötfärs - som jag inte skulle söka på - gör det.
Kollar ni inte när man ställer en fråga?

Svar: Ring oss nästa gång du sitter vid datorn.

Om jag betalar för en vara så ska den vara hel! När det inte fungerar så är det inte helt. Så ser jag det. Jag kan ju inte vara den enda som söker på köttfärs, eller? Och ordet färs* tar fram allt med färsk men inte någon färs så långt ögat når. 
Jag tänker inte sitta i telefonen och höra på bortförklaringar. Jag kommer bara att bli arg. Så tack och hej, leverpastej - nu har jag sagt upp medlemskapet. Det är ju ändå inte så komplicerat koncept; undvik fett och socker, ät mycket grönsaker, rör på dig. Jag återgår istället till mina tidigare Viktväktarrecept i pappersform.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Bertil Kärnekull (tidningsguru) sydde igen munnen på sig själv. Han gick ner i vikt!!!!!!!!!!!!!!!!

men gillar du att var hård mot dig själv så lyckas du.

sätt igång säger margareta

Synnøve. sa...

Jag var med i viktväktarna för MÅNGA år sen. Innan allt det här med points och gu vet allt uppfanns. Gick ner 26 kg!
Men det blev dyrt! VÄLDIGT dyrt! Och hade man inte gått ner när man kom på mötena så var det att skämmas inför alla, jojo....
Håller med dig ang det där med köttfärs! Hur svårt kan det vara att heöt enkelt bara fixa så man får träff på ordet köttfärs?
Fast å andra sidan är det där ju ett himla bra sätt att svälta sina medlemmar ner i vikt med då! Man hinner gå ner massor medans man leter helt förtvivlad efter resept på det där köttfärspaketet som ligger på bänken och surnar mer dag för dag medans man söker.....
Usla förklaringar fick du i alla fall!
Recept på papper är bäst! Blir så himla vanskeligt med datorn på köksbänken när man ska laga mat ju :D

Glad din gubbe hittade det som doftade.... stank inne.. :D
Kram Synnöve.

Baronessan sa...

Lite väl drastiskt kanske. Risk för att man river upp det sydda i ett desperat försök att få in en chokladbit :D

Baronessan sa...

Ja, det fungerar ju men på det "gamla" sättet blev det ju dyrt. Man skulle ju köpa hem förpackningar som man bara använde ett uns av. Därför var det ju så bra med online för - som dom sa i reklamen - man kan skriva i vad man har hemma och få förslag. Det har dom just tagit bort! Så nu går jag på känsla och gamla recept. Kram! :D

Anonym sa...

Nä, nä! ge dig inte så lätt. På dom bara - jag älskar att bråka själv så låt mig njuta ett tag till!

Baronessan sa...

Ha, ha... tack för det :D

Monica Lindström sa...

Är just nu med i Viktväktarna, har gått ner nio kilo, och eftersom jag har en del krämpor så är det under en längre period. Men jag håller med dig, mycket är tillkrånglat, så JA man tappar fokus med allt räknande. DYRT är det om inget annat, har och är många gånger i valet och kvalet. Värst är det på möten..inte när Krister nu 70 kilo har gått ner 80 kilo, men majoriteten som har nått sitt mål och gått ner HELA 10 kilo!!! Där sitter en annan flodko dövad utav applåderna och tänker..JO TJENA du kan ta mina 30!!! ;) För nog är det så oavsett vilken utav dagarna jag gått in på vägning, inte är det många med grav övervikt. Majoriteten ska bli av med sju till tio kilo för det hänger lite löst här och var. Här är det löst över allt!
Sen är det klart att minsta över kilo kan vara irriterande.;)
/Monkan

Baronessan sa...

Ha, ha... flodko :D Ja, jag har väl inte heller så oerhört många kilo att vilja bli av med, men jag går inte på några möten. Förstår att det måste vara frustrerande. Och dyrt - det är bara förnamnet! Välkommen hit :D

Monica Lindström sa...

HA!! Beslöt mig till slut att kliva över helt och hållet till mitt favoritgym Curves. I stället för vägning varje vecka och uttjatade möten på VK, så är det vägning och måttband en gång i månaden. Ständigt tränare närvarande och upplagt kostprogram. Slipper också passa tider på två ställen. Känns kalasbra och jag har ett ställe där jag känner mig hemma på. Äta vet vi nog alla hur vi ska innerst inne, även om en rulle silvertejp vore på sin plats i bland ;) .

Baronessan sa...

Bra där! Har du nu ett favoritgym och dom kan fixa kostprogram så låter det ju alldeles lysande. Ja, det där med ätandet är något mystiskt. Det är oftast inte hunger jag känner utan det är tänderna som vill tugga och då helst något gott! :D Lycka till!