onsdag 6 maj 2015

Limpmackor och bredband

Modern matade mig/oss med limpmackor och varm choklad. Mmmm va gott! Frukost, mellanmål, kväll; tjocka limpmackor med smör. Statarbarn som hon var skulle det vara smör och socker i överflöd. Så nu står man här med sina bildäck runt midjan och sina cellulitstinna lår.

Nu och då tänker man att skit samma hur jag ser ut. Och det spelar väl just inte så stor roll. Men... så kommer man till den där garderoben. Där den där traven med byxor ligger och man undrar varför dom alla är i fel storlek. Köpte jag fel sist?
Nej, det är nog mer så att man blivit bekväm. Man skulle helst gå omkring i typ pyjamasbyxor med elefanter på, som Jonas Gardell. Och varför gör man inte det? För sedan länge är tiden borta, då man köpte jeans som skulle träs på med skohorn. Man låg på golvet för att kunna stänga gylfen.

Men ändå. Att man aldrig slutar bry sig. Jag tänker på min salig moder som ända till sin död, i stort sett, ojade sig över att hon var tjock om magen. Men det har ju i och för sig inte att göra med utseende utan mer om hur det känns. Modern var en kaffeälskare av stora mått. Nästan som mig. Hon sa: "kaffe utan fikabröd tycker jag liknar skit". Och då kan det nog hända att man blir lite rund om magen.
Själv dricker jag kaffe svart. Oftast utan fikabröd. Men nog är det mumsigt med gofika allt. Men nu och då när jag känner för att svulla i mig något kommer kocken Jan Boris-Möllers kommentar för mig: "30 sekunder i munnen, 30 minuter i magen och 30 år på låren". Dessa gånger brukar jag låtsas att det redan har gått 30 sekunder och att jag har ätit klart. Men tro nu inte att jag låter bli fikabröd, för så är inte fallet. Men jag stoppar inte i mig i tid och otid, för då skulle det inte ens räcka med elefantbyxor.

Och så över till något annat. Jag pratade med tele2 support igår. Eller rättare sagt, jag chattade. Det är segt så det räcker i ledningarna här ibland och jag upplever att det blivit sämre. Så jag tänkte att det kanske fanns en anledning.
Med tanke på hur många och långa ögonblick jag fick vänta medan hon råddade i andra änden, så undrar jag, om hon inte hade flera samtidigt som hon supportade. En timme tog det ungefär och vi kom fram till: ingenting! Men jag är inte förvånad. Jag bor på landsbygden. Visserligen inte långt utanför tätort men tillräckligt för att signalerna från masterna inte ska nå fram.
Vi skulle naturligtvis ha byggt huset högre upp. På berget bakom oss. Då kanske det hade fungerat bättre. Det är inte mycket att göra åt innan det ställs ut master lite tätare eller grävs ner fiber. Men det lär ju dröja. Däremot blir jag lite trött på att vi ska sitta och låtsas som att det visst går ganska bra ändå, istället för att säga som det är: det finns inte tillräcklig täckning!
Det är klart som fan att hon kollade (precis som jag gjort) var masterna fanns i min närhet, för att tala om var routern skulle stå. Vilket var onödigt för den står redan på bästa stället. Men det där kan nog funka om det inte vore så jävligt som att det växer träd i den här skogen! På berg dessutom. Och det går ju bra att i reklamen säga att "alla som vill ha mer data, ska få mer data". Men det hjälper ju ändå inte om skogen äter upp signalerna.
På opensignal.com kan man kolla täckningen. Där den röda pilen är ungefär, där bor jag. Och vad visar kartan? En blåblurrig "weak signal". Men dock (!) en signal.
Men... man ska väl inte klaga. Jag behöver inte gå ut för att skicka iväg sms, som många andra i det här landet gör. Däremot är jag glad att det är den varma årstiden nu, så jag kan sitta på glasverandan och prata i telefon utan att frysa röven av mig.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

 1. Haha, du är rolig du... Kärnmjölkslimpa med prickekorv var en stor favorit för mig och då skulle man doppa den i choklad.. Mums

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doppa var väl A och O :D Och just i choklad!

   Radera
 2. :-) Rostat bröd med böcklingpastej och ost, det fick vi som barn om det skulle kråsas lite, annars knäckebröd och ost. Jag skulle önska att lite satte sig på låren då jag har 78% av min kroppshydda på/i/runt magen.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Gillade ni böcklingpastej? Det låter inte som barnmat direkt. Apropå kroppsform så är väl jag ett A och du ett O. Så fick jag med det i den här svaret också :D

   Radera
 3. Nog är det konstigt i dessa tider att det inte funkar när man betalar för det !!!

  SvaraRadera
 4. Man blir ju hungring när man läser här....
  Har du något recept på den där limpan? Bakar ju allt...

  Böcklingpastej på tub är GOTT.... måste kolla efter det när vi är över gränsen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar den där barndomslimpan? Det var nog gyllelimpa skulle jag tro. Det gick åt stora lass av den hemma. Böckling är gott i alla former! :D

   Radera
 5. Jaa du, limpmacka har väl alltid varit gott! Men jag har alltid gillat min mormors hembakade framför det som mamma bakade, även om jag ju aldrig sagt det till min mamma. Men hon köpte för all del väldigt ofta också. Själv knölar jag allt i mig kakor och bullar till all fika. Jag blir rädd för mig själv ibland, eftersom beteendet verkar snudd på maniskt. Och ändå har jag mage att klaga på den. Magen alltså. Men det gick ju jättebra att vräka i sig vad som helst förr, utan att man gick upp ett gram! Tycker bestämt att det borde vara så även när man passerat femti!
  Det där med bredband och täckning och mobil, det är en stooor källa till frustration och elände och magsår och stroke och nervsammanbrott hotar bakom hörnet. Och fiber lär jag aldrig ha råd med! Tjugotusen ska det kosta här, är det sagt, för alla som vill vara med. Jag tillhör helt enkelt inte den kategorin människor som har dessa pengar. Eller har råd att låna. Så är det bara. Men bor man i staaaan, då ingår det liksom i normalstandarden efter vad jag förstår! Eller om man tillhör dem som bor i modern lägenhet. Hyran för en normaltrea även i det här lilla samhället, överstiger vida min månadskostnad för mitt husboende! I och för sig räknat på att inga större reparationer behöver göras, utan att allt flyter på. :-(

  SvaraRadera