måndag 11 maj 2015

Orup och pyssel

Jag har varit på galej. Ett gäng kvinns i blandad ålder var och såg Orup. Eller rättare sagt - hörde! Framför oss var det två tjejer som absolut måste stå upp och veva med armarna showen igenom. Att jag sa till flera gånger rörde dom inte i ryggen. Jag sa till och med till dom att ställa sig på sidan så att andra fick se, men till ingen nytta. Till slut fick vi flytta på oss för att se. Jävla folk säger jag.
Men som sagt - hörde gjorde man. Och showen var riktigt bra! Jag menar det lät bra!

Och så här galen ser man ut när man läser vinlistan. Eller rättare sagt priserna. Men nu sket vi i det, för det är så sällan man går ut och då ska man unna sig. Och det gjorde vi minsann. Med råge! Trerätters middag, som var mycket bra! Det är inte alltid man kan säga det om showmenyer.

Och man har ju inte roligare än vad man gör sig heller, sägs det. Och vi gjorde oss väldigt roliga. Även om showviftaren säkert säkert kallade mig för något helt annat än rolig.

Idag har jag pysslat färdigt ett par jackor till smågodisarna. Det är återanvändning igen. Jeans, jeanskjol, blixtlås och en kasserad tröja samt lite stuvbitar användes. Det är bara det mönstrade tyget som blev nyinköpt. Jag gjorde hela ärmarna i det tyget först, men det blev för mycket.
Nu återstår bara att se om det passar herrarna. Det skulle ha blivit sommarjackor, men de kan ha blivit lite för tjocka med tröjfodret. Men å andra sidan så kanske det blir en kall sommar.
Den lilla väskan av en kasserad rullgardin har varit klar ett tag. Den har nu levererats till Vera, klanens allra förstfödda flickebarnbarn som blir åtta år idag. Firandet skedde igår, då hon fick väskan. Jag såg ett tips (på Pinterest så klart) om att lägga över bild på trä och canvas. Någon canvas hade jag inte, men rullgardinen. Sedan sydde jag väskan där bilden sedan placerades.

Sen var det dom där necessärerna som jag sett överallt. Nu var jag ju bara tvungen att göra en. Det är återbruk igen. Det prickiga tyget är en slaktad slips. Fodret har använts på många ställen. Det tyget fick jag med en gång för länge sen i en kartong från en auktion. Det sitter nu i diverse jackor också. T.ex i ärmarna i jackorna ovan.
Men jag vet inte om jag gillar modellen något vidare. Den är ju söt, men väldigt liten. Bara 14 x 8. Och har ingen riktig styrsel. Det skulle nog ha varit ett stadigare tyg enligt mig. Imorgon görs något annat. Vad vet jag inte än.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

 1. Börja sy och sälj dina fina bra saker :-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jösses vad duktig du är, riktigt avundsjuk..fingrarna är så fumliga att inte värt göra nåt.Riktigt fina jackor har du sytt o fint det andra med.. Folk är ju inte kloka på såna ställen, tror de är ensamma.. men du verkar haft kul ändå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att dina fingrar protesterar. Du är ju så duktig på handarbete!
   Jodå, jag ser alltid till att ha roligt. Annars går jag hem.

   Radera
 3. Hej !
  Du som gillar "återbrukat", vill tipsa om att sy shorts åt barnen av gamla herrskjortor. Mjuka och mysiga blir de.
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en bra idé! Tror nog att det behöver rensas i Gubbes garderob :)

   Radera
 4. Folk som tror de är ensamma på teater och konserter - de förstör för oss andra.
  Vi går ut på restaurang så sällan och då tittar vi inte på priserna. Det är dyrt att äta ute och
  ibland är det inte värt priset, men det är inget att sura för.
  Fina jackor du har sytt. Jag sydde till pojkarna när de var små och då var det gamla kläder som kom till användning. På den tiden pratades inte om återvinning. Det gällde att få ekonomin att gå ihop.
  Ha det bra.
  Viola

  SvaraRadera