fredag 28 augusti 2015

Elementärt

Jag har städat. Ordentligt. Jo, det händer ibland. Nu så till den milda grad så jag skulle ge mig på elementen också. Alltså nu är vi där igen. Vem fan är det som konstruerar elementen? Den personen kan ju omöjligt ha städat någon gång iallafall. Den saken är säker. Så här ser elementet i köket ut uppifrån:
Är det tänkt att skiten och dammet som ligger där ska ligga kvar? För det finns inte något munstycke på dammsugaren som går ner. Inte heller dammvippan. Så då får man bli uppfinnare då. Det här är alltså inte en klubba!
Det är en avklippt bit av en svamp som jag sen spetsat på en blompinne. En ganska lång blompinne! Med denna har jag sedan - hål för hål - städat elementet. Sen blev det ju ändå inte riktigt, riktigt bra för någon - här nämner vi inga namn - har satt elementet för nära golvlisten, så man kommer inte åt att skrapa bort skiten underifrån. Är det kanske meningen att man ska köra med högtryckstvätt?

Jag vet inte varför just det här elementet ser ut så här, för de flesta andra element vi har är icke ihåliga. Ett par till ser ut ungefär som det här, men har ett galler ovanför. Så att det blir ännu jävligare att komma åt! Kanske detta var något på rea, för att någon klåpare felkonstruerat det. Den klåparn kanske inte heller vet att damm tar sig in över hela jävla allt - galler eller ej!
Eller så är det på pin kiv som just detta element är insatt i köket där det smulas värre än någon annan stans. Plus att katten har sin plats just i det fönstret! Samma katt som kan dra in ett helt grustag bara genom att vända i dörren.

Nu tror jag att jag ska konstruera någon plåt av något slag som jag kan lägga över detta element. För det "må ikke tilldekkes" med något brännbart. Och det ska inte bli ett galler!

Igår fyllde jag år också. Till råga på allt. Vartenda år är det likadant. Fler gråa hår och rynkor. "Man blir förståndigare med åren". Jo visst jo, men vad hjälper det när man glömmer bort allt istället. Och vem - jag bara frågar - vill byta ungdom och smidighet mot förstånd? Men man får ta det man får.
Nu har jag iaf 10 långskaftade rosor att njuta av som Gubbe förärade mig med, samt en ljuslykta som nu står i fönstret. Jag funderar bara på vem Love är. Men vi kanske har någon i släkten.
söndag har döttrarna med telningar bett om audiens, så då blir det mat och bullkalas i efterskott. Jag önskar er God natt! (Eller god morgon när ni nu ser detta)

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Wille sa...

kanske ideé att byta till städvänligare element.

Emileitha/Tarja sa...

Grattis i efterskott. Jag har en smal pytteliten slang till dammsugaren som går in i de små hålen.Det är gjort för såna små utrymmen .. haft den jättelänge o vet inte var jag köpt den. Kolla efter nån gång så slipper du krångla.