onsdag 14 oktober 2015

Högvarv i syrummet

Nej, det blev inte en väska till före blusen. Det blev två. Den första är gjord av loppistyg. Den hade från början en brun fuskskinnficka, men den lyckades jag bränna sönder med strykjärnet. Då skulle ni sett mig stå och slå huvudet i väggen.
Det blev till att sprätta bort den, vilket var ett helvete, för att jag hade sytt den med broderistygn. Det gör jag aldrig om. Tror jag. Istället fick den en kedja till pynt. På baksidan en blixtlåsficka av återanvänt blixtlås.
Den andra väska gjorde jag av en kasserad älsklingsväska. Den hade handtagen gått sönder på så jag hade tejpat dom med eltejp! Det gick ett tag. Men nu är den omgjord till en mini-väska. Går bra att använda under jackan om man vill. Lagom för mobil och en plånbok modell mindre. Dragkedjan är från en annan kasserad väska.
Men sen - ta mig tusan - blev det en skjortblus iallafall! Loppistyg så klart. Jag gjorde den mest för att se om jag kunde göra en riktig krage och det kunde jag visst.
Den är ruskigt genomskinlig så den kräver en topp under. Och vad ska jag sy nu då. En väska kanske.

Jag måste ju få visa min fina tavla! Den har jag beställt och fått av min äldsta dotter. Hon är så duktig! Det är Frazze så klart. Den ska nu ramas och få en bra plats.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

 1. undra om du vet i vilka av alla finfina väskor dina nyccklar ligger?

  SvaraRadera
 2. Nej det vet jag inte. Leta är den andra av mina hobbies :)

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt och så påhittig du är. Visst är det konstigt att vissa människor har fått resurser
  att kunna sy och brodera. Jag kan inte, har försökt men det blir pannkaka.
  Kul att se att du är kvar på bloggen. När jag nu efter nästan tre månaders uppehåll tittar
  bland bloggarna så är det många som inte skriver. Några talar om att de slutar, vilket jag tycker är bra. Jag slipper undra vad som hänt. Eller är det så att man anser sig vara så anonym att det inte spelar någon roll hur man gör.
  Ja, det blev en liten undring.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi är ju olika och tur är väl det :D Visst är det många som slutar blogga. Det märks att fler och fler inte orkar läsa för fort ska det gå i detta livet. Det finns ju sjuttioelva sociala medier också där man ska hänga med. Tiden räcker inte till. Men jag fortsätter envist :D

   Radera
 4. Jösses vad du är duktig o produktiv, jag bara tänker att borde göra nåt men kommer ingen vart. RLS -rallyt har tagit all kraft (fått äntligen järn så hoppas på bättre liv)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kära nån! Kan inte din läkare skriva ut Sifrol åt dig? Säg till om lägsta dosen och ta en halv tablett. Hjälper mig alltid! Är det en natt då jag glömmer så ligger jag där och sparkar. Järn kan ju hjälpa en del men inte helt är jag rädd.

   Radera
  2. Hej du, har tagit Sifrol så många år, till slut så funkar den inte ( augumentation) Jag måste byta mellan till Requip o sen kan gå tillbka till Sifrol igen. Jag har lägsta Ferritin värdet på järn. Bråkat om det länge, hittar en bra läkare i Sollentuna o fått min första injektion på Sophiahemmet. Haft detta jävulskap c 15 år. Just nu är det lugnt för att jag minskat Sifrolen ( akta dig o öka för mycket, då blir det bara värre) men i somras var det galet jobbigt. I senaste medlemstidningen mycket bra förklarat om hur detta sjukdom funkar, hoppas fler läkare vill intressera sig för detta.
   Hoppas du förstår min virriga förklaring o så skönt att du kan sova normalt just nu.Tack snälla du för dina kommentarer.

   Radera
  3. Fy tusan! Ja, jag har märkt att nu när jag använt Sifrol så kan jag inte vara utan. Jag ökar inte! Men har du dåligt järnvärde så är det ju bra att du får det åtgärdat nu. Hoppas på sprattelfria nätter :D

   Radera
 5. Vad du är produktiv mitt i höstmörkret.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ibland blir det fart. Trevlig helg!

   Radera
 6. Men skojar du, vad bra du är på att sy! Och här sitter jag och har lite ångest över att jag lovat att sy ett kuddfodral till kontoret. Jag är så imponerad att jag dånar.

  SvaraRadera