torsdag 10 december 2015

Blåsning, köpning och medikamenter

Natten har varit hemsk. I och för sig inget ovanligt men det blir ju inte bättre av att man blir störd av blåsten. Jag gillar inte blåst. För att säga det milt. Blåst gör mig orolig. Jag kan tänka mig att en och annan skogsägare också är orolig när man säger blåst. Eller kanske mer storm.
Läser på Metro att stormen Helga raserade 700.000 skogskubikmeter. Gorm drog ner 2,5 miljoner. Men värst var ju Gudrun som slog till med 75 miljoner skogskubik. För dom pengarna kan man köpa 16.463 Ferraris står det också. Vilken liknelse!

Men så är visst livet. Det relateras till vad vi kan köpa. Och ont om pengar tycks det inte vara i detta land. Titta bara på alla dessa stora köpcentra som finns, där det ständigt kryllar av folk. Nu har det öppnat ett nytt i Solna; Mall of Scandinavia - en shoppinggalleria med över 200 butiker och restauranger. Jag ryser bara vid tanken. Gallerier är inte ett ställe dit du går och handlar det du behöver. Det är nog mer ett sätt att leva. Det är där man hänger för det är där allt folk är. (Ryser igen)

Ju mer jag tänker på det ju mer uppskattar jag skogen utanför fönstret. Igår var jag på ett betydligt mindre centrum i Upplands-Väsby. Det har bara (!!!) 80 butiker och restauranger. (Det måste ju köpas julklappar) När jag gått där i en timme börjar min hjärna flyta iväg och liksom stänga av. Det måste vara någon sorts säkerhetsspärr som slår in för att inte bli galen antar jag. "Shop til you drop". Var det inte så? Eller "Money makes the world go around".

Nåja, nog om detta. Jag ska istället säga som så, att nu har jag gått klart (för denna gång) hos min osteopat. Jag känner mig betydligt bättre och än mer hoppfull om att den här kroppen ska hänga med ett tag till. Jag har fått stretchövningar som ska utföras morgon och kväll. Det svåra är att komma ihåg det nu! Det måste till en rutin som är lika självklar som kaffe. Och ni som gått till läkare med era dåliga ryggar och fått ett gäng piller. Släng dom och gå till en osteopat istället!

Osteopat är inte att förväxla med Homeopat. Läser på DN att:
"Riksdagen ska inom kort fatta beslut om antroposofiska homeopatiska produkter ska införlivas i den svenska läkemedelslagstiftningen. Fyra nobelpristagare och sju ledamöter i Kungliga Vetenskapsakademien riktar hård kritik mot detta. Läkemedel måste reserveras för medel som kan läka, lindra, diagnosticera eller förebygga sjukdom. Allt annat vore att vilseleda."
Här vet man inte om man ska skratta eller gråta. Det är ju meterlånga listor på biverkningar på varenda jävla s.k. vanligt läkemedel. Det är folk som dör på grund av biverkningar, överdosering eller kombinering med andra mediciner eller alkohol. Det kanske rent av är lika bra att den INTE införlivas i läkemedelslagstiftningen. Ingen dör av alternativmedicin. Däremot skulle den behöva ses över. Kontrolleras och bli rumsren. 
Tack för ordet!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Har varit till Väsby lite då men bara om jag måste, alltså köpcenter. Barnbarnen har tvingat mig dit ibland och då blir det bara snabbt ut igen. Skogen eller gå vid ån är betydligt bättre alternativ. Hoppas du får hjälp av det alternativa, jag tagit bort några piller o mått betydligt bättre. Säkert bara tillfälligt, nåt annat elände kommer nog snart med min tur.

Baronessan sa...

Nästa gång kan barnbarnet lämna av dig här istället så får du fika :D
Piller kan vara av godo tillfälligt, men sällan i längden. Hoppas du får fortsätta att känna dig okej! Glad Fredag!