måndag 7 december 2015

Speglar och väskor

Idag gick jag in i ett provrum. Det var fanimej ett misstag! I fortsättningen ska jag bara köpa kläder på nätet och prova hemma eller så ska jag bara köpa stora säckar och göra hål för armar och huvud.

Alltså dessa speglar! Jag har inga såna speglar hemma!! Jag tror att dom har förstoringsglas i dom. Jag såg celluliter, blemmor, fläckar, gropar och hudbristningar som jag aldrig sett förut. Både speglar och belysning måste ju vara något utrangerat från någon kirurgavdelning. 

Lika bra att jag likt Lena Ph syr mina egna kläder. Jag har bara inte gett mig på byxor än. Eller, det har jag ju gjort förut. För länge sen. Men inte nu. Men nu syr jag ju mest bara väskor. Så många så jag måste börja sälja snart. Jag kanske ska öppna en butik. I den kommer det inte att finnas några speglar!

Här följer nu bilder på mina senaste väskfix. Det är en hel drös, så nu kan ointresserade sluta läsa.


En kasse/väska av loppistyg. Det behöver jag väl knappast skriva längre. Allt jag gör i väskväg är återbruk. Om inte så skriver jag det. Väskbanden är flätade av f.d. gardinomtag.
Insidan har ett blixtlåsfack på ena sidan och ett litet mobilfack på andra.
Sen blev det en necessär också av rena farten.

Det här fina loppistyget kunde jag ju inte gå förbi. Så det blev en väska/kasse. En vadderad sådan. Till och med vadderingen hittade jag i mina gömmor. Och inte vet jag vart det kommer ifrån! Spännen också från mina gömmor och fuskskinn i handtagsfästena.
Insidan har två mindre fickor utan stängning.

Den här väskan har loppistyg (fuskskinn) i botten och i remmen. Det blå tyget köpte jag för att använda till något helt annat. Vad har jag glömt. Stängs med tryckknapp (ny). Blixtlåsficka på baksidan, men ingen ficka inuti.
Sen gick ett par jeans sönder. Vilken tur! Då blev det den här väskan. Sydd magnetknapp (ny) dold av udda knapp från min samling. Spetsar som legat i lådan i eviga tider. Axelrem från kasserad väska.
En jeansväska till blev det. Band från spara-lådan. Fickor på bägge utsidor, men utan stängning.

Sen gjorde jag en annan modell med isydd sida av fuskskinn. Stängs med magnetknapp som är det enda nya på denna väska.
Insidan med två fickor utan stängning, samt detalj från sidan. 

En handväska med en blixtlåsficka på utsidan. Fickan och botten i fuskskinn. Axelbandet är ett loppisfyndat skärp. Stängs med nyköpt tryckknapp.
Samma tyg på insidan där det finns en enkel ficka.

Och så den sista. Blixtlåsficka på ena yttersidan och mobilficka på andra. Stängs med tryckknapp (ny). Justerbart, lätt vadderat axelband med spännen från fyndlådan. Det blå tyget är fuskskinn.
Nu ska jag gå och hitta på en ny väska.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Du är ju jätteduktig att sy. Men vad gör du av alla väskor? Säljer du dem?
  Jag håller med dig att speglarna i provhytterna verkligen avslöjar diverse brister. Men det är väl bara att gilla läget. Du som är så duktig att sy behöver väl inte gå och köpa "färdigt". Du visade fina blusar. Jag är också vän av halvlånga ärmar. Jag har svårt att hitta blusar eller jumprar som inte är så urringade att behagen nästan ramlar ut. Vilken fördel att
  få bestämma ärmlängd och urringning.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får nog sälja för jag använder dom ju inte :) Och ja, jag får nog sy det jag vill ha för jag har svårt att hitta något efter mitt tycke. Kram!

   Radera
 2. Fina och vad jag kan se välsydda väskor. Då,våren kommer samla då ihop alla väskor och ställ dig på loppis och sälj.
  Hos oss finns det ett uteloppis, bara ta bilen och åka dit och öppna h lukan och presentera vad man har , alltid mycket populärt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har funderingar på det. Det är ju svårt att sälja över nätet då folk inte kan klämma och känna. Vi har varit på väg på bakluckeloppis i tre år nu. Får se om det slår till nästa sommar :D

   Radera