fredag 25 november 2016

Synkronisering och trådhelvete

Min sämsta gren är tävling! Jämt ska det tävlas. I allt! Den enda gången jag tävlat och vunnit var när jag var spermie. Men förmodligen var alla andra döda.

Nyss fick jag se något på tuben som jag aldrig sett förr. (Ni vet man googlar på något och får upp helt andra saker) Synkroniserad gång! Alltså, va? Och jag förmodar att det var en tävling. Och vad jag förstår så finns det bara i Japan. Man får kolla en stund innan något händer. Och bli inte avskräckta av utroparen som likt en linedancecaller hojtar riktningen.

Jag har ju tidigare sett synkroniserad isdans. Vilket faktiskt är fint. Vad blir nästa? Synkroniserad cykling? Skulle vara kul att se. På enhjuling!

Nu har jag (efter att ha kommit på minst 15 nya svärord) sytt min första klänning i tunt stretchtyg på min overlock. Det var ju inte just klänningen som var problemet, utan att jag inte fick till trådarna (som just då hette trådhelvetesfanjävlar). Det är många inställningar som jag inte är hemma på än. Men det kommer väl. Om sisådär 15 år om man får leva.

här blev den hur som helst. Tyget jag valde var väl inte det bästa, men det var på rea och asbilligt! Så jag tänkte att det passar bra att öva på. Vad som inte var så bra när man skulle sy första gången var att det var så tunt och sladdrigt samt randigt! Vad tänkte jag? Jag är otroligt bra på att krångla till det för mig.

Men alla ni som var med och presentade mig med denna overlock:
Ni ska veta att jag älskar den! Även om den ger mig motstånd och nya svärord. Det är liksom en ny värld! Det svåraste nu är att bestämma sig för vad jag ska göra härnäst.

Jag har varit ovanligt effektiv i dagarna. Jag (med hjälp av Gubbe!) har köpt alla julklappar till de 17 barnen. Rekordtidigt! Sen har jag adventspyntat också. Det gick ovanligt bra, men då ska sägas att jag ännu inte hängt upp den där pappersstjärnan som man aldrig får rakt. Då kan ni räkna med att det kommer att osa här!

Glad fredag och trevlig advent på er alla!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Duktigt gjort med trådarna, fin klänning blev det ju. Du verkar ha nerver av stål trots allt som fixar det. julklappar har jag bara börjat tänka på lite smått..

Ursula sa...

De där japanerna var bland det märligaste jag sett på någon blogg - beundransvärd precision mer än vackert ��
Jag brukar läsa dina kommentarer hos Ulvstrumpa, och läste om Kalla fötter och Coupling nyligen. Jag älskar Coupling, som gett mig mååånga goda skratt! Kan glädja dig med att det finns jättemånga avsnitt på YouTube, i olika varianter!
I augusti (den 23:e) skrev jag en bloggpost på hemligheter.nu, och citerade en bukett rappa repliker, och sedan skrev jag ner ännu fler i kommentarsform, för jag kunde inte sluta! Kanske kan de ge dig några skratt och goda leenden...
Jättefin klänning du sytt!
Ha en fin jul! 🎅

Ursula sa...

Hej igen, Baronessan! Såg på din boklista att du läst Johan Theorins "Nattfåk". Den har jag inte läst, däremot hans Skumtimmen, som jag verkligen gillade.
Jag är inte så mycket för biljakter och skottdueller, jag föredrar psykologisk spänning... Och jag tyckte om det långsamma tempot i berättelsen, och den öländska miljön.
Nu måste jag försöka somna - hoppas att inte synminnet av de perfekta japanerna håller mig vaken! 😀

Ursula sa...

Hej igen, Baronessan!
Jag har förgäves försökt lägga in ett avsnitt av Coupling på min blogg, men jag klarar det inte. Förr var det inga problem, vet inte om det beror på att Wordpress uppdaterats eller på YouTube. Vill du vara jättebussig och förklara för mig? Vore jättetacksam! (Japanerna är väl från YouTube?)
Jag tittar på Coupling ibland när jag vill pigga upp mig. I dag råkade jag hamna på en amerikansk inspelning - samma repliker, men inte en tiondel så roligt!