fredag 27 juni 2008

Rörlig hårbotten

Snöade in på ordet luspank av någon outgrundlig anledning. Undrade var det kom ifrån. Slog upp det och naturligtvis - det var ju de som var fattiga som drogs med lössen. De som hade pengar kunde ju hålla sig renare och dessutom köpa medel mot löss. Fast jag kan tycka att ordet är fel. Det borde väl vara dom som INTE har löss som är luspanka!? I samma artikel (som inte gick att kopiera länken till) stod det om huvudlöss och en rysning for genom min kropp.
När vi flyttade till vårt hus för 18 år sedan hade vi ju med oss 6 barn i bagaget. Alla fick löss!!!! Vilken vedervärdig tid. Detta tvättande med specialshampo och kammande höll på att göra mig galen. Grabbarna gick det väl bra med men tjejerna och deras långa hår. Till slut brydde sig inte lössen ens om shampot. De ställde sig bara på bakbenen och väntade på att bli tvättade under armarna. (Nåja, det är väl mest ben, men i alla fall). Till slut blev det klippning av hår och kamma, kamma, kamma. Fy fan vilken tid. Och alla dessa miljoner gosedjur som också skulle saneras. Vi hade inte mat i frysen - vi hade gosedjur!
När lössen till slut försvann fick alla mask, men det är en annan historia.

1 kommentar:

  1. Ha! Kommer också ihåg den där tiden. Sofia med sitt långa hår ned till midjan. Vet att jag var hemma en dag från jobbet bara för att jaga löss!

    SvaraRadera