torsdag 26 juni 2008

Salvia officinalis

Sen vill jag visa att det faktiskt växer något i min trädgård också - förutom maskrosor. Mina örter/kryddor är mina vänner. De håller inte på och skriker efter vatten stup i ett. De gillar ett ogrävt, magert underlag att stoppa ner sina fötter i och stortrivs i sol och torka. Underbara växter!
Salvian till exempel, befrämjar ett långt och friskt liv! Fast då ska man ju äta den också och inte - som jag - bara titta på den.

2 kommentarer:

  1. Jättefint ogräs, men jag tycker många gånger att man måste gå till botten med ordet ogräs. Växer som ogräs, helt OK! Sprider sig som ogräs, helt OK! Vi människor ska hela tiden sortera och katalogisera vår omgivning.
    Jag vattnade en fantastisk buske i fler månader, den växte och knakade. Skickade mms till mamma- ryck upp, det är ogräs, ajabaja! Det kändes fel.
    Jag har frågat efter tistlar i blomsteraffären, dom är så fina, men fanns inte på frö. Ska leta vidare.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt! Titta bara på växter som vi lägger hundralappar på i blomsteraffären - många av dem växer som ogräs utomlands. Dessutom är det mest ogräs i min "grönmatta". Hade jag inte det där, så skulle det vara stampat jordgolv!

    SvaraRadera