tisdag 17 december 2013

Läppförstoring i julklapp?

Nu har jag bakat som en dåre. För på lördag inträffar det stora tabberaset. Barn, barnbarn och svärföräldrar kommer och vi blir sisådär 30 pers. Dom får allt äta upp alltihop för jag äter ju inte kakor (hrrmm...) sen jag började med viktväktarna. Nu har jag tappat hela sju kilo varav 4,5 kilo troligen satt i ansiktet. Det är där det syns mest. Det liksom rinner långsamt ner, men det tar en jävla tid innan det når till vaderna! Vid det laget har man nog inget ansikte kvar alls.
Nu ska inte viktväktarna tillskrivas all denna viktminskning eftersom jag gick ur efter tre månader men det var behövligt vid starten. Men mest tillskrivs det min envishet. (Bröderna skulle nog kalla det tjurskallighet. Det är arvet efter fadern).
Nu funderar jag på om jag ska ge mig själv en läppförstoring i julklapp. För att få lite mer ansikte liksom. Och fylla ut rynkorna med något trevligt gift. Då kanske jag skulle se ut så här:
Joho då! Man ska se ut som ett babianarsel i ansiktet. Det har jag sett på många kvinnor. Och sen ska man vara slät som en barnrumpa även om man är antik. Att det sen inte hänger ihop med kalkonhalsen och de blåådrade händerna har ingen betydelse.
Men med min tur så skulle jag nog se ut så här efter ett skönhetsingrepp:

"Hoppsan, det blev visst lite fel". Men med en sån haka kanske man platsar i kungahuset.
Det är lite synd ändå att det inte går att försköna hjärnan. Det skulle behövas på en del. Även jag skulle behöva göra ett hjärningrepp. Det finns en del där inne som skulle behöva justeras. Siffer- och minnesfunktionen t.ex och den sociala kompetensen.

Följande gammalt trams hittade jag i min egen blogg:
Om man skulle träffa på en plastikkirurg sådär bara helt apropå. Undrar då om han skulle börja fundera på hur han skulle snitta upp ens ansikte och modellera om saker och ting i fejset. Jag vet ju hur min Gubbe är, som är snickare. Så fort han ser en byggnad, så ser han skavanker och felaktigheter direkt som behöver åtgärdas. Är det då likadant med plastikkirurger?
Jag undrar hur man skulle sett ut om man varit i ett förhållande med en dito. Lite lätt stelopererad i smilbanden kanske. Inte en rynkskrynkla någonstans. Slätt skinn som sitter spänt som på en mopedlimpa, så varje gång man blinkar, lyfter sig skinkorna lite käckt. Och när man sitter ner tåras ögonen, för då är det omöjligt att blinka.

Nä, det får vara. Jag får duga som jag är. Det är ändå för sent nu när man är på döhalvan. Barnbarnen bryr sig inte och Gubbe är halvblind (se där så finurligt ålderdomen är ordnad!) Visst finns det saker man kunde önska varit annorlunda, men på det stora hela så fungerar konstruktionen. Än så länge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

 1. Snygg du blev allt klär en skönhet, du är för rolig du.

  SvaraRadera
 2. Är nog bättre ändå att vara sig själva både i ansiktet o kroppen..
  duktigt gjort med viktminskningen..hejar på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som mitt motto är: bättre vara den man är, en dålig kopia av någon annan. Tack för "hejan"!

   Radera
 3. ja ja, man ska ju inte kasta pengarna i sjön! margareta

  SvaraRadera
 4. Gud vad du är duktig! Jag bara tröstäter och går upp. Mår illa gör jag också litegrann hela tiden. Det kanske gånger ihop?
  Jag tycker faktiskt att du är lik någon på den där tjusiga bilden... Det är inte Julia Roberts men... Det kanske är nån blandning mellan henne o nån annan. Likt är det i alla fall! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske har magkatarr? Då brukar jag må illa och vill äta hela tiden.
   Jackie Stallone kanske. Hon är ett vidrigt exempel på babianarsel.

   Radera
 5. Ja, herrejösses, man kanske skulle satsa på sådana däringa läppar? Och jag håller med om att det är synd att det inte går att försköna hjärnan på somliga :D Vad det anbelangar mig själv så kom jag på ett nytt sätt härom dagen att dra uppmärksamheten från rynkorna, borsta tänderna våldsamt, spring ut ur badrummet och ner på staden, se sedan hur folk tittar på dig och ler lite märkligt, men tänk "Äh, folk är så konstiga...." och gå sedan hem, flukta lite snabbt så där i spegeln, ryck till och inse sedan att du gått runt i stan med generösa rester av tandkräm i hela ansiktet... Suck, ibland blir jag så trött på mig själv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ja bästa sättet att få folk att titta på sig är inte att göra sig så snygg som möjligt. Det är ett som är säkert. Har du däremot tröjan bakochfram så har du allas odelade uppmärksamhet :)

   Radera