fredag 26 september 2014

Dumburken

Konstaterar trött att man blivit urgammal (vilket somliga säkert tyckt länge) när man ser på TV-tablåerna. Nu ska det komma någon variant på "stjärnorna på slottet" med idel såpastjärnor samlade från Robinson, Bonde-söker-fru, Big-brother, Färjan och Svenska-hollywoodfruar.

Man slår sig för pannan, stönar och faller i gråt.

Jag kan säga att första Robinson har jag sett delar av. Resten av gänget kan jag ha sett en glimt av innan jag hunnit slå över eller av. Alltså jag orkar inte!

Men så när jag tänker efter så har jag aldrig orkat med den här typen av program. Jag var väl alldeles för antik (typ 40) redan när dom kom. Då hade man fortfarande hemmaboende barn som väl hade lagt beslag på TV:n, varför man fick genomlida något Robinsonavsnitt eller sätta sig i köket. Numera har vi varsin TV så Gubbe får titta på sin sport och sina typer av såpor ifred. Där är det fråga om bilar, bilar och åter bilar.

Men det var ju en smart jävel den som kom på det här. Det blir ju billigt att göra TV med okänt folk som vill bli kända genom att visa upp sig. Jag förstår sångare och skådespelare som inte vill kallas för kändis, för det kan man bli utan vidare bara man är modig nog. Och modiga människor finns det gott om. Om det nu kan kallas mod.

Vill man dessutom klä av sig naken så är man mer än välkommen i vissa dokusåpor. Förutsatt att du ser ut som en gudinna/adonis förstås. Dokusåpa är ju sprunget ur Reality-TV men hur mycket reality är det i dessa såpor? Det är väl så långt ifrån verkligheten som man kan komma. "Hur vet du det om du inte tittar" hör jag någon säga. Ja, vem kan undvika skiten som sprids som en löpeld via tidningar och internet.
Undantaget i sammanhanget är dom (få) såpor som handlar om verkligheten på olika arbetsplatser. Inte för att jag tittar på dom heller. Det handlar bara om lågbudget, fylla kanalerna dygnen igenom för att kunna sända ännu mer reklam och få in mer pengar.

När man sen läser att Sverige har flest dokusåpor i världen då vill man bara gå och kräkas. Kerstin Hallert skriver i Nöjesbladet: "Mängden dokusåpor speglar att svenska tv-landskapet är en förfrusen åker". Jag kan inte annat än hålla med. Men Kerstin är ju ännu "urgamlare" än vad jag är så hon har väl inget komma-här-och-komma-berättigande hon heller. Tänk alla dessa "riktigt" gamla gamligar som kanske bara har TV:n som sällskap - man får ju innerligt hoppas att dom gillar denna dynga.

Nu hör jag någon annan säga: "stäng av då om du inte vill titta". Ja, det är ju det jag gör. Men jag kanske vill se något annat på mina betalkanaler!

Och... alternativet är INTE tävlingar! Och när man nu ändå är inne på sånt som man inte gillar så har vi en kategori till: Sitcom med pålagda skratt! VARFÖR måste vi få veta när vi ska skratta? Jo, förmodligen för, att annars skulle vi upptäcka att det INTE är ROLIGT! Här finns det ju ett och annat undantag men dom är ytterst få.

Men... det finns ju - tackålov! - annat att göra än att hänga vid dumburken!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

 1. Det är bara skit på TV:n! Ja, åtminstone för en så´n här gammal torrboll som jag är. Och Såpastjärnorna får nog vara för mig.
  Men att vara naken och se ut som en Adonis stämde nog inte med den där "Naken-Janne". Med den där lilla luvan (förövrigt naken)såg han mest ut som Tjalle Tvärvigg! *fnittrar hysteriskt mellan hostattackerna*

  Kram & Trevlig helg på´rej, raj, raj!

  SvaraRadera
 2. P:s dotter: Nja, fast Naken-Janne gills inte för han var inte med i en sån typ av såpa. Han ville ju bara vara naken ändå fast ingen annan ville det.
  Ja, Tjalle Tvärvigg var nog en bra liknelse :D Kram!

  SvaraRadera
 3. BetalTv! vilken smörja. Men...

  En överraskning; så kom då Anne med sitt härliga programmm om Nunnorna , tänk ja, de kan om de vill på Tv. margareta

  SvaraRadera
 4. Håller med fullständigt när det gäller alla sådana där såpor!! Det emda jag gillar någorlunda är Idol, men det är ju för att jag gillar att höra när de sjunger. Dvs när det kommit såpass långt in i tävlingen att det är tio stycken där de flesta kan sjunga åtminstone någorlunda - en del riktigt bra!
  Men resten av alla tävlingssåpor och andra realityserier - BORT med dem!

  SvaraRadera
 5. Det är mycket som är strunt på Tv:n. Dåkusåper har jag alldrig gillat. Tycker det bara är för mycket helt enkelt.
  Ja varför måste man skratta när dom vill man ska skratta för. Det känner väl jag själv. Min humor ÄR min humor .
  Ha nu en skön ny vecka.
  Kramkram från mig.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig. Men du glömde alla matlagningsprogram. Man man kan lära sig något - säger väninnan.Jag har lagat mat i sextio år och jag vill inte lära något nytt.
  Ha det bra.Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Margareta: Nunnorna - den har jag missat. Gillar ju Anne. Men det blir ju så att man missar när det är så mycket annan skit på TV:n

  SvaraRadera
 8. Lilah: Nja, jag gillar inte det här med tävlande jämt och ständigt. Vilket är synd för idol har ju som du säger mycket bra sjung. Därför brukar jag försöka hitta klipp på nätet så jag kan lyssna på låtarna och hoppa över det övriga blajet.

  SvaraRadera
 9. Tant Glad: Visst är det skönt när man kan bestämma själv! :D Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Polargrevinnan: Ja, det var något som jag hade tänkt skriva om men inlägget blev så långt :) Det finns ju kockar på TV som jag kan fördra men det är åt *fult ord* för mycket av den varan. Gubbe tittar ofta på matlagningsprogram, men jag har inte sett något resultat av det. Men då är det oftast i tävlingsform och tävlingar - det gillar han!

  SvaraRadera
 11. Vill för övrigt också högljutt instämma i vad Polargrevinnan sa! Alla matlagningsprogram! Men herregud, man hinner ju inte ens äta om man ska titta på alla dem och än mindre få tid till att LAGA nån mat! Det är ju i alla kanaler precis jämt!! I någon form. Jag förstår inte detta alls på något vis! Tack för mig.

  SvaraRadera
 12. Lilah: Nä, det borde finnas en egen kanal för alla kockprogram. Helt galet! Och det ska "duttas" och krånglas och tävlas i evigheters evighet amen!

  SvaraRadera