onsdag 3 september 2014

Utrensade utlagda inlägg

Nu hade man tänkt sig att försöka minska midjemåttet igen (ha, ha, midja - vad är det?)  men det sket sig direkt! Detta pga förkylning. Det är omöjligt för mig att dra ner på ätandet när jag är förkyld. Jag blir hungrig som en varg när jag är förkyld. Nu har dessutom min gode Gubbe varit och köpt choklad så nu känner jag mig som en övergången gravid sugga.
Sommarmånaden juli med god mat och dryck har ökat på omfånget. Inte orkade jag röra på mig i värmen som var heller. På sin höjd orkade jag andas. Och som grädde på moset kom sedan augusti med sex födelsedagar. Tårtor, bullar, godis och fika i en aldrig sinande ström och man stoppar i sig bara för att det finns.
Nu väntar jag bara på att förkylningen ska klinga av, så ska det bli knäckebröd och linssoppa för hela slanten. Fast... jag och Gubbe ska ju iväg på en weekendtripp med glada kumpaner till Köpenhamn, så då lär det inte bli linssoppa! Men det är på fredag åttedar det. Åttedar - är det inte ett underbart yttryck!? Det har jag lärt mig av min småländska svägerska. Då slipper man säga: "inte nu på fredag, utan nästa fredag". Man sparar liksom in lite bokstäver där och kan göra något annat under tiden.

När jag sitter här i soffhörnet och snörvlar så har jag roat mig med att rensa upp i bloggen. Tagit bort gamla inlägg (och fy tusan så mycket skit man har skrivit!) och dessutom tagit bort mängder av bilder.
Anledningen till att jag började med detta var att alla bilder som man lägger upp på bloggen (gäller iaf på Blogger) så läggs en bildkopia upp på Picasa (google+) Läs om det HÄR. Där ligger bilderna och tar upp plats för övriga bilder som du eventuellt lägger upp på Picasa.
Det lustiga - för att inte säga olustiga - är att om du tar bort inlägg på din blogg så ligger bilderna lika fullt kvar på Picasa!!! Där får man sen gå in och plocka bort dom en och en!
Men så här är det ju överallt. Gratis utrymme är gratis till en viss gräns. Sen kostar det pengar. Om man nu har mycket bilder vill säga. Och om man nu inte rensar bort gammalt skräp som ingen ändå läser.
Men rensa bör man. Tänk så mycket bilder det ligger och skvalpar där ute i cyberrymden. Inte konstigt att vi har så oroligt väder.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

 1. Rensat ja, borde man göra det?
  Eller borde det få ligga kvar så någon kan läsa det om sisådär 100 år.... Nu fick du mig att börja fundera....

  Det där med picasa.... jag installerade det, och tog bort det. Fattade NADA av det programmet. Men du menar att mina bloggbilder hamnar där med?

  Klem från nabolandet :D

  SvaraRadera
 2. Synne: Ja, jag har skrivit så mycket trams så det var dags :)
  Alla dina bloggbilder finns där. Dom ligger dessutom inte i någon direkt ordning även om man kan sortera. Vilket ställde till ett litet helsike när jag skulle ta bort! Kram på dig :)

  SvaraRadera