torsdag 2 augusti 2012

Hjälp mig dr House!


Jag kom att tänka på dr House. Har inte sett honom på ett tag och tänkte att det kanske fanns något på någon play-kanal. Men icke. När jag sökte på nätet så kom jag in på TV4 och där fanns det en uppsjö av säsonger och en drös av avsnitt. Men när man klickar på länkarna så kommer det bara upp information om vad varje avsnitt handlar om.
Hur kul är det på en skala? Jag har ingen som helst nytta av att läsa om vad avsnitten handlar om. Det vet jag ju redan.  
Sjuk person kommer in på avdelningen. Ingen vet vad som är fel. House vet. Tror han. Sen har han fel. Sen vet han igen. Men har fel på nytt. Men så plötsligt kommer han på hur det hänger ihop och patienten blir mirakulöst frisk. Det kan vara allt från nageltrång till att få avföring genom näsan.
Allt kan hända. Men... det är inte det som är grejen. Grejen är House! Självaste Hugh Laurie! Han är helt enkelt lysande med sin elaka, självgoda framtoning. För att inte tala om honom som prinsen av Wales i Black Adder eller Bertie Wooster i Woodhouse. Jag bara dånar! Han är ju författare och musiker också. Nåväl, tillbaka till dr House. Det är en sån doktor jag vill ha. Var gärna oförskämd, men säg vad som är fel!
Eftersom jag fortfarande har tryck över bröstet sen lunginflammationen, så skulle jag gärna vilja veta vad det är. Det senaste var att kolla om det inte satt i strupen/magen så igår gjorde jag gastroskopi. Fy för den ledeste fan, säger jag bara. Det måste ju ha uppfunnits av dr Mengele under 2:a världskriget. Jag har sällan varit så nervös och det var värre än jag väntat. Detta för att jag kräks bara jag stoppar in ett finger i munnen för att känna på en tand. Så... jag kräktes, dräglade och rapade oavbrutet under hela proceduren samt att jag knappt kunde andas. Och resultatet visade... INTENTING! Det såg så fint ut så. Tackar! Aldrig mer säger jag. Ska dom in dit igen får dom ta andra vägen, även om den är lång.  

Men man ska väl vara glad att man har ett fint inre för det är faktiskt insidan som räknas!!

Men nu vet jag inte vad jag ska hitta på nästa gång. För när jag går till min läkare så säger hon numera: "vad ska vi göra idag?" Jag tror att jag ska dra till med en skiktröntgen tror jag. (Skikt alltså, inte skit!) Kan det vara möjligt att man kan kosta på mig det? Hon kanske säger att det är psykosomatiskt. Eller så säger hon kanske "ta två alvedon och ring mig imorgon".

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Håller med, älskar dr House :-)
Stå på dig, kräv allt du bara kan!
Kvällskram

Emileitha sa...

När detta jävulsa gjordes på mig första gången då höll jag på at dö.. sedan har det gjorts 2 gånger till.. men jag fått ta lugnande så varit helt borta.. dånat bort helt o då gick det bra.. men fy vad rädd jag är för att behöva göra det mer gånger..hellre dör jag , har jag sagt till doktorn o då har jag fått nästan narkos !! Hoppas det ordnar sig nån gång.. inte lätt att hitta bra doktor, har provat många ..

Baronessan sa...

Jag är lite dålig på att kräva. Jag är en sån som går till doktorn och när han frågar hur det är så säger jag "bra". Jag måste skriva ner allt för annars vet jag inte vad jag ska säga när jag kommer dit. När det gäller att kräva åt andra - då går det mycket bättre! Kvällskram på dig åsså!

Helena sa...

House har ju ett helt gäng med läkare som hjälper honom...du kanske borde be om att få ett eget gäng?

Baronessan sa...

Nästan narkos? Varför inte bara söva ner en? Men det är kanske lätt att det blir något fel när man inte är vaken? Men det är nog bara läkarnas sadistiska läggning som gör att dom envisas ;)

Baronessan sa...

Tack för tipset, men man får nog fan vara glad om man får tag i EN läkare. Men när det gäller House så behövs ju inte dom andra för det är ju alltid han som har rätt :) Dom är liksom bara utfyllnad.