torsdag 3 oktober 2013

Vem kan man lita på?

Jag blir sååååå trött! Vad var det jag sa om det där med läkare? Trassel och fyrtiosju suckar, hundratre stön och fjorton svimningar ungefär. Jag skulle alltså få hjälp med Restless legs. Så då ringde jag till "min" vårdcentral. Men där hade man inga tider kvar att ringa upp, så då skickade jag ett mail. För dom har minsann mail! Automatiskt svar kom att man svarar inom tre dagar!!! Detta var på fredagen så på måndag - när jag naturligtvis inte fått något svar - ringde jag och skulle bli uppringd 14.10. När klockan var 14.35 ringde jag igen och fick en tid kl 16.00. Stööööön!
När dom till slut ringde upp så frågade hon först vilken läkare jag ville gå till och gav mig en tid en vecka senare. En vecka senare! Fast jag påpekat att jag inte sovit på fem nätter.
Jag gick då istället till en annan vårdcentral där det finns öppen mottagning och fick då - utan problem! - Sifrol utskrivet. Den var på 0,26 mg och sen skulle jag öka på efter två veckor.
Glad i hågen skuttade jag hem och på kvällen slängde jag in en tablett i gapet. Sen skickade jag ett meddelande till väninna som jag visste tog samma piller. Då visar det sig att hon har tar en tablett med en styrka på bara 0,088 mg och den har hon inte ens ökat på! Nu blev det FASS-läsning och visst är det så att den styrkan jag fått är för personer som har Parkinson. (Man använder alltså samma medicin fast i olika styrkor.)
Så vad händer? Jo, jag tog den där starka tabletten kl 19 och klockan 21 gick det inte att vara vaken längre. Jag somnade som en klubbad säl! Nu är ju jag som jag är och vaknade ändå sisådär tio gånger på natten men inget bensprattel! Så den gjorde ju sitt jobb, men sen var jag halvgroggy hela dagen efter.
Så igår ringde jag till läkaren men hon påstod att 0,26 också är en låg dos! Trots att jag påpekade att i FASS så står det enbart Parkinson på 0,26-tabletten och 0,18 på Restless legs. Hon vidhöll att det i alla fall var en låg dos men sa att hon skulle skriva ut den lägre dosen om jag ville det. Jag ville det.
Idag ringde jag till sjukvårdsupplysningen men dom kunde/fick inte svara på sådana frågor så jag blev vidarekopplad till läkemedels...någonting. Där förklarade jag det hela och framförde vad som står i FASS. Lika förbannat så säger hon att vissa läkare kan ge den högre dosen. Att det inte står så i FASS brydde hon sig inte ett jota om.
Visst är det härligt när livet är så där enkelt och glasklart hela tiden! Man får ju ändå vara glad att man inte har några allvarligare åkommor för då ligger man nog risigt till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Du menar nog Sifrol 0,18 eller ?
Jag tog den först, ökade från 1 st till hur många.. har glömt.
Sedan så slutade det funka eller vart mycket värre igen o då byte till Requip 0,25 som började med 1 tabl tills fick öka till 6 st.
Vart värre igen o ingen visste något, fick ett plåster som heter Neupro, blev helt förstörd av den.
Jag läste på själv på Lestlesslegs sidan o försokte fatta nåt. Fick remiss till sjukhuset, men blir inte klokare av det.
Nu får jag själv testa ta Requip o Sifrol efter behov.
Just nu tar 6 st Requip och 1 Sifrol ( vid nödfall 2 sifrol)
Finns inget värre än att ha detta elände o ingen vet något.
Har du några frågor får du gärna maila mig privat.. Hoppas du får ordning på det o får sova åtminstone ibland.. Varma tankar från mig som vet hur du har det ( hoppas du har en lättare variant..jag har ganska så svår nu mera) Ursäkta att blev så långt...o lite rörigt med

Baronessan sa...

Fy tusan. Stackars dig! Ja jag menar 0,18 men man ska dela dom och börja med en halv. Jag tog det i natt och det fungerade! Men hur kan du ta så mycket medicin? Eller är den där Requip av en helt annan karaktär? Jag hoppas det för det är ju mycket biverkningar. En hemsk åkomma är det och man blir ju helt störd när man aldrig får sova. Hoppas på bättring för din del. Kram!

Anonym sa...

De här är bara inte KLOK. Hur kan man tillåta tortyr i de här landet.
Själv tar jag sifrol 0.35 ibland funkar det ibland inte!

Du har ivarjefall tur som får kontakt med läkareoch får komma direkt! margareta

Baronessan sa...

Ha, ha... tortyr :D Ja, det där med kontakt med läkare kan ju diskuteras. Det är ju den där öppna mottagningen man kan gå till. Och jag har ju tid för väntan kan bli lång. Att däremot få en bestämd tid verkar mer eller mindre omöjligt.

Plupps krypin sa...

Hej min vän. Jag har också tagit Sifrol men mådde så dåligt av det så jag" står ut med krypet"istället. Fick ett råd att dricka grape tonic, det hjälper en del.Inga biverkningar i alla fall. Kram/Yvonne

Baronessan sa...

Tack för tipset! Jag känner mig lite off måste jag säga men det kan ju bero på att jag just nu är förkyld. Jag väntar och ser lite. Annars dricker jag gärna grape tonic :D Det är ju kinin i det så det kan nog ha sin riktighet. Låter i alla fall bättre än att proppa i sig medikamenter som ger en massa biverkningar.