fredag 31 juli 2015

Sytt och syltat

där ja! Det var juli det. Flöt bort i en flod av regn och snor. Nu på väg in i en ny månad hänger jag undan mina sommarkläder, köper nya gummistövlar och en sydväst. Kanske, kanske kan det trigga igång nåt annat väder. Men det är väl knappt man vågar skriva det, för då kommer det väl snö.

Det har inte blivit så mycket pysslat i juli, men lite har jag åstadkommit. Först blev det ett par 3/4-byxor till små gossar av loppisfyndade skjortor. Det blir bara en ficka eftersom jag använt mig av bröstfickorna på skjortorna.
Enklaste tänkbara, men otroligt mjuka.

Sen fick jag för mig att göra en liten väska eftersom jag hittat ett så sött broderi på en loppis.
Jag är lite svag för fåglar jag. Nu får den nytt liv (om den ens haft ett liv) som ytterficka på min väska. Väskan i sig är gjord av loppisfyndade herrbyxor och bitar av jeanstyg.

Efter detta blev det ytterligare en väska. Bara för att jag råkat (!!) få med mig ytterligare ett övergivet broderi hem. Nu blev det broderiet ytterficka på denna väska.
Tyget till väskan är loppisfyndade manchesterbyxor. Inuti är den fodrad med en kasserad gardin.
Det finns mycket kvar av gardintyget och nu funderar jag på vad jag ska göra av det. Kanske kommer jag på något. Kanske inte. Nu återstår att se om jag kan få till den där klänningen jag håller på med. Den som jag skurit till efter det där mönstret (från helvetet) som jag fick göra om. Kanske åker den direkt ner i soppåsen.

Igår tog jag mig en tur i trädgården och plockade ihop lite bär. Det tog väl kanske en halvtimme och under den tiden hann det bli: regn, uppehåll, sol, mulet, regn. Växlande väder kallas det va? Och sen gjorde jag krusbärsmarmelad och svart vinbärsgelé. Tidigare har jag gjort blåbärsmarmelad. Den sistnämnda blev för tjock och svart vinbärsgelén för tunn men krusbärsmarmeladen blev lagom. Det är precis som med oss människor. Alla är olika, men kan vara goda för det!
Adios Amigos!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

 1. Vilka underbara väskor du sytt, nu måste jag äntligen (kanske)börja tillverka nåt av mina fyndade loppis korstygs tavlor. Så duktigt med sylt mm..gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, du har ju fantasi, om någon :)

   Radera
 2. Så himla smart att använda gamla tavlor/vepor till fickor! Manchesterkassen är en favorit. Kostnad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kostnad? Det var ju du som satte priserna ;)

   Radera
 3. Tack för kommentaren på min blogg!!!! Ja du Baronessan..... det där med Pridefestivalen är det mäktigaste man kan uppleva, glädjen som finns bland alla människor finns inte att få någon annanstans!! Så mycket kärlek som man inte tror finns!!!!
  Underbara väskor du har gjort!!!!! Fantastiskt!!! Ha en fin vecka/Kram EvaMarie

  SvaraRadera