torsdag 14 mars 2019

Maskros och tjärdoft

Snart är våren här. Tjoflöjt!
Värme, skitiga fönster, flugor, depression, glass, regn, utevistelse... Åh, vad härligt. Jag och katterna kan sitta på trappen och fika.
Herr T kommer också att sitta på trappen. Titta ut över tomten och säga: "jag skulle vilja göra om gräsmattan". Varpå jag svarar: "Mm..." Och det är inte för att jag håller med, utan för att det har herr T sagt varje vår i c:a 20 år nu. För att gräsmattan är gropig, knölig, mossig och inte så värst gräsig.
Själv tycker jag att den är bra som den är. Det finns ju faktiskt gräs i den. Här och där. En vanlig grönmatta alltså.
Den innehåller också en hel del maskrosor. När herr T får lust går han ut och försöker peta upp dessa. Han får ju långt ifrån upp alla för i så fall skulle det nog se ut som om vildsvin varit i farten. Inte för att han gräver illa utan för att det är sååååå mycket maskrosor.
Jag anser det vara ett onödigt arbete med tanke på att vi bor grannar med en åker. Där bor alla maskrosföräldrar. När det blåser nordan - vilket det gör för det mesta - så släpper maskrosföräldrarna sina barn på vår grönmatta. Där växer dom upp och frodas.
Förr använde herr T detta järn.
Men nu  har han uppgraderat till en sån här. Så han inte behöver stå på knä längre.
Den här manicken gillar även ett av barnbarnen. Fast man måste ju vara med och kolla så han inte rycker upp något icke ogräsaktigt. Måtte dom uppfinna roligare, spelliknande verktyg så barnen kan intressera sig för utevistelse. Pokémon fick ju några att rusa runt och jaga figurer. Kan man inte fixa ett spel eller en app som gör att det blir kul att rusa ut och rensa ogräs eller klippa gräsmattan? Eller i alla fall ett spel som gör att dom vill vara utomhus och springa 43 varv runt huset eller nåt.

Förresten har vi ju höns sommartid. Dom är bra på att beta gräs och hålla maskrosor kort. Om herr T sen bara stryker på ett lager tjära på glashuset så är sommaren komplett. Fast det är inte lätt att få det där taket tätt. Kanske blir det plåttak. Inte så kul. Plåt luktar inte så gott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag har läst lite bakåt i din blogg och skrattat gott. Jag gillar din humor. Det behövs om vi ska överleva i vår tokiga värld. Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du tittar in :D Jag ska snart komma över till dig!

      Radera