lördag 2 november 2019

Spök- och helgonhelg

Halloween. Tätt följt av gravsmyckningsdagen; Allhelgonadagen. Dagen då alla förväntas tända ljus på gravar och urnlundar. Undrar om det är som det brukar. Att dom som INTE tänt ljus får undrande kommentarer lite så där i viskande ordalag; "nääee, ser du... att Vargulf inte fått något ljus i år heller?"

Nu har ju jag mina föräldrar och syster i en urnlund, så om jag är där eller inte spelar ingen roll för omgivningen. Och idag är jag inte där. Och jag vet att de inte skulle bry sig det minsta.
Farsan Gunnar och Morsan Maj-Britt
Jag kommer en annan dag, mamma. Du mamma, du om någon vet ju, att det är hemskt mycket folk där just nu. Och du vet att vi, från mörka skogen, helst håller oss ifrån dylika sammanhang där det trängs en massa folk. Jag tänder ett ljus här hemma och skålar för er istället. Kommer en annan dag.
Men visst är det vackert när alla ljusen är tända på kyrkogårdarna. Det håller jag med om. 

Herr T håller igång idag med att rengöra trallen och fixa i garaget. Jag tar det lugnt. Nåja, jag får ta tag i middagen när det är så dags. Och disken! Idag ska det bli schnitzel minsann! Det var oerhört länge sen jag gjorde det. Om jag nu har gjort det någon gång? Jag har i alla fall ätit det. 
Hittade en liten text som jag gillar och försöker hålla mig till. Det blir allt lättare ju äldre jag blir.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar: