fredag 3 juli 2020

Fånga dagen och kanske en räv

Nu är det slut på friden. Herr T går på semester! Nu ska han gå omkring här och sucka när jag kör dammsugaren, tjata om öl och kräva både lunch och middag.
Nääää, skoja bara! Vi ska köra dammsugaren tillsammans hand i hand. När vi ledsnat på det, ska vi ta en öl på trappen med katten. Sen beställer vi pizza. Japp! Så får det bli. Hemester! Sen blinkar man tre gånger så är det senhöst. Vill man fånga dagen får man vara fan så snabb.

Fröknarna Fluff vankar runt och fångar både dag och smådjur. Alla fyra. Den femte surar i redet och nu har jag gett upp på att bära ut henne. Hon blir så illa behandlad av dom andra, så det är lika bra att hon får ligga kvar. När solen ligger på vill dom gärna ligga och gona sig mot glashuset.
Sen har vi "Gnisslorna" (tre undulater) som underhåller på glasverandan. Också dessa är sommargäster. 
När vädret tillåter får Gnisslorna vara ute på grönbete. Fåglarna tillhör 2 barnbarn och dom heter Gill, Meg och Melon (uttalas Mellon) Vilken som är vilken har jag ingen aning om. Jag kallar dom gemensamt för Tjitteri Tjatt. 
Gösta är mycket fundersam på varför maten är instängd! Snålvattnet rinner i mungiporna. 

Igår kväll hade vi en räv smygandes runt huset. Jag rusade mot fönstret och bankade och den försvann upp i skogen. Då var ju hönsen redan instängda men man vet ju aldrig. Det är inte "vår" räv Ronja, utan en smalare - och kanske hungrigare - variant. Den har enligt grannarna även gett sig på två katter. 
Gösta däremot är hel ännu. Grannen såg honom jaga en räv tidigare. För Gösta är bara en katt utanpå. Inuti är han en tiger. 
TYPISK TIGER

Men även tigrar kan ju möta sin överman. En hungrig räv är en farlig räv. Men hur farlig den än är så vill jag ju inte att den ska avlivas. För i vår herres hage ska ju alla sorts kreatur få plats.

Glad fredag!
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Fina bilder av alla djur. Alla djur förtjänar att få ett bra liv. Både husdjur och rovdjur. Hoppas Gösta inser att även tigrar kan möta sin överman :D
    Gotta er nu, med dammsugare och öl. Kram från nabolandet.

    SvaraRadera