onsdag 30 oktober 2013

Formatera hårddisken

Jag känner att det är hög tid för en diskrensning. Eller varför inte en fullständig formatering av hårddisken. Möjligen har processorn börjat lägga av. Detta i min kroppsliga del som kallas hjärna alltså. Det är fullständigt knökfullt och det går inte att få in något mer. Det liksom rinner in genom öron och ögon och sen förmodligen rakt ner i WC-stolen. Eller jag vet inte, men det är inget som fastnar längre. Flera gånger har jag märkt att jag tappat stora sjok av information/upplevelser. Ja, även i helt nyktert tillstånd alltså! Det är otroligt frustrerande. Emellanåt skyller jag det på mitt pillertestande, men nu har jag ju lagt ner pillrandet så det finns inte mycket att skylla på. Inte mer än sömnbrist då, men det kan ju ha en bidragande orsak.
Som sagt, få in något nytt är segt, men nu och då poppar det upp någon gammal skit från anno dazumal. Oftast något irriterande eller pinsamt, eller så är det någon text till någon slagdänga från 70-talet som ligger och nöter och det är fullständigt omöjligt att få detta att försvinna ut ur systemet.
Vad är meningen med detta? Varför har min hjärna haft så lätt för att samla på sig låttexter, men inte kunnat memorera floder i Sverige eller kungliga årtal? (Förresten har matematikprocessorn aldrig varit installerad i den här hjärnan). Varför har vissa människor så lätt för att bara suga i sig information som sen fastnar, medan andra (jag) läser samma sida tre gånger utan att det går in. Det kan till och med vara så att fjärde gången känner jag fortfarande inte ens igen texten.
Fast många gånger har det förstås varit för att det inte varit tillräckligt intressant. Jag har ju trots allt kunnat lära mig ett och annat. Men nu är det nog slut med det. Åldern tar ut sin rätt och jag ska nu sitta i en gungstol och sticka. (Om jag nu kommer ihåg hur man gör).
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag 23 oktober 2013

Vikvväktarna Offline

Jag gick med i Viktväktarna. Har gjort det förut och "det fungerar för mig" (som Shirley Clamp säger, fast hon gick ner med annan hjälp!) Nu har jag dock ledsnat eftersom jag är med "on line". Det fungerar ju så att man söker på ingredienser i en databas och kan se hur många points olika livsmedel har. Man kan dessutom skapa sina egna recept. Låter jättebra! Är jättebra - när det fungerar! OM det fungerar!!
Jag vet inte hur många mail jag skickat och påpekat felaktigheter och fått olika underliga förklaringar. Häromdagen skulle jag göra en rätt med köttfärs så tyckte jag att det var logiskt att söka på just köttfärs i databasen. Men då finns det bara färdiga rätter, inte enbart köttfärs. Då sökte jag på kött och fick upp detta resultat. Observera att det är sorterat efter relevans:


Så då skickade jag ett mail.

Min fråga: Idag sökte jag på köttfärs. Fick bara fram färdig mat.
Då sökte jag på kött. Resultatet kan ni se på bifogad fil. Helt galet.
Inte heller ordet färs hjälpte.
Nog borde det väl finnas med likaväl som vegetarisk färs?

Svaret: Ett tips till dig är att söka på en del av ordet samt en stjärna, t ex färs* du får då fram alla alternativ som innehåller färs. Du kan även söka på märket när du säker på en specifik produkt, t ex arla. Det är även viktigt att inte särskriva, om du säker på lättmjölk skrivs detta som ett ord.

Nytt mail: Det där var inget svar på min fråga. Tittade ni inte på den bifogade filen?
Jag sökte på kött och det var allt utom kött med i listan.

Svaret: Detta beror på att det finns många träffar som innehåller ordet "kött". Detta kan vara recept osv.
Ett tips när du söker i checklistan är att du söker på en del av ordet och en stjärna * då får du fram alla alternativ som innehåller detta ord. Om du säker på kött sök på den typ av kött du vill tilllaga. T ex Kyckling*
Observera att om du t ex söker nötfärs, kan du inte skriva kött. Du skriver färs* och får då upp alla alternativ.

Nytt mail: Jag tycker nog inte att räkomelett innehåller ordet kött!?
Inte heller frukostbröd!
Du skrev att jag inte skulle söka på nötfärs utan färs.
Färs visar ingen köttfärs! Däremot nötfärs - som jag inte skulle söka på - gör det.
Kollar ni inte när man ställer en fråga?

Svar: Ring oss nästa gång du sitter vid datorn.

Om jag betalar för en vara så ska den vara hel! När det inte fungerar så är det inte helt. Så ser jag det. Jag kan ju inte vara den enda som söker på köttfärs, eller? Och ordet färs* tar fram allt med färsk men inte någon färs så långt ögat når. 
Jag tänker inte sitta i telefonen och höra på bortförklaringar. Jag kommer bara att bli arg. Så tack och hej, leverpastej - nu har jag sagt upp medlemskapet. Det är ju ändå inte så komplicerat koncept; undvik fett och socker, ät mycket grönsaker, rör på dig. Jag återgår istället till mina tidigare Viktväktarrecept i pappersform.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag 17 oktober 2013

Baronessan vimsar vidare i pillerhyllorna

Jag tror jag blir galen! Nu har jag fått Propavan för att kunna sova på natten. Läkaren som skrev ut det sa att Imovane (som jag tagit ganska länge nu) INTE är en sömntablett utan en insomningstablett. Och den läkaren som skrev ut Imovane sa precis tvärtom! Läkaren för dagen är gynekolog, men det spelar nog strunt detsamma.
Men eftersom jag är skeptisk av naturen och särskilt skeptisk nu när man får fel doser och läkarna inte verkar veta vad dom pratar om, så måste jag ju googla först.
Då står det på Imovane att det ska man ABSOLUT INTE äta under någon längre period. Den läkaren som skrev ut dom åt mig sa att jag kunde äta dom jämt. Undrar om han har aktier i det läkemedlet?
Sen kommer man till det roliga i kråksången. Man får INTE dricka grapefruktjuice när man tar den för då får man en kraftigare effekt och har större risk för biverkningar. HA, HA, HA! Så gick det med förslaget att dricka Grape tonic för att slippa RLS.

Nå ja, jag går vidare och läser om Propavan istället då. Men det ringer en varningsklocka i bakhuvudet. Jag har för mig att jag för många herrans år sedan fick sådana vilka gjorde att jag inte sov på hela jävla natten utan fick gå hem från jobbet och lägga mig dagen efter. Helt nockad!
Och mycket riktigt. På nätet står det att man kan bli dåsig dagen efter. (En bieffekt som Imovane inte har). Och man kan bli rastlös i benen!!! Ja, men jippikayey!! Passar ju bra för oss med RLS!
Jag fick även förslaget att ta båda till natten!

Antingen får jag strunta i alltihop och vanka omkring här i min egen underliga dygnsrytm. (Om man nu kan kalla det för rytm öht). Eller så tar jag varenda jävla tablett och gör slut på eländet. Det är väl fan att det ska vara så krångligt. Det lutar nog åt en hink gin/tonic som sömnmedel i slutänden. Och snart har jag nog fått ihop så mycket piller så jag kan åka till några skumma kvarter och kränga skiten. Imovane och Sifrol lär vara säljbart.
Eftersom jag ska passa två småttingar imorgon är det inte ens läge att försöka sig på några nya piller. Det får bli en test nästa vecka när inget är inbokat. Så tjohej, tjohej leverpastej. Men glädjande nog så blev det godkänt på underredsbesiktningen. Alltid något, sa kärringen, när hon fick se rävskit i hönshuset.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag 15 oktober 2013

Överraskning - jo, jag tackar!

Jag fick en överraskning i helgen. Gubbe berättade sent på fredagskvällen (läs natten) att han köpt ett får. "Har du köpt ett får?" ekade jag fast jag hade hört det första gången. Ja, han hade köpt ett får och det skulle komma hem på lördagen. Sen bladdrade han på ett tag och till slut insåg jag att det inte alls skulle komma hem något ulligt får som skulle kliva runt i rabatterna, utan ett slaktat lamm! Det är en viss skillnad. Men detta gjorde mig inte särskilt mycket gladare, för om det ska styckas upp lamm här, så vill jag veta det ganska långt innan och inte med några timmars förvarning.
Lördagen kom och så gjorde lammet. Och därmed avgick jag från hemmet och lämnade styckmästaren ensam med liket. "Jag återkommer när du fått ner det i hanterliga bitar" meddelade jag och åkte iväg på annat. Så elak är jag! Men å andra sidan så hade jag inte gett honom någon liknande överraskning utan att ta hand om det själv. Däremot ville jag ju vara med för att dela och paketera för att veta vad som sen ligger i frysen. Det är ju ändå jag som lagar maten här.
Så när jag kom tillbaka hittade jag en Gubbe som stod med yxan i högsta hugg inne i garaget och lös som en sol. "Det är roligt" dristade han sig till att säga. (Man kanske får gömma yxor och knivar framöver!) Styckmästaren hade tittat på youtubeklipp och därigenom fått ett hum om hur styckandet skulle gå till. Jag måste säga att han lyckades riktigt bra. Lammfiléerna är redan uppätna och hur det blir med resten får väl tiden utvisa. Det är inte helt lätt att få till det bra med de fettsprängda delarna så det inte bara blir koft-smak. Jag har ju i och för sig ett förflutet som fårmatte (i ytte-pytte-skala) från mitt tidigare liv, så helt tappad bakom en vagn är jag inte.

Det var lördagsnöjet det, så på söndagen - när jag inte ville ha några fler överraskningar - tog vi en tur till Bergianska trädgården i Stockholm. En helt underbar höstdag med en lång promenad i omgivningarna gjorde mig glad i sinnet. Vill ni se bilder från rundan så kan ni klicka på bilden.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

torsdag 3 oktober 2013

Vem kan man lita på?

Jag blir sååååå trött! Vad var det jag sa om det där med läkare? Trassel och fyrtiosju suckar, hundratre stön och fjorton svimningar ungefär. Jag skulle alltså få hjälp med Restless legs. Så då ringde jag till "min" vårdcentral. Men där hade man inga tider kvar att ringa upp, så då skickade jag ett mail. För dom har minsann mail! Automatiskt svar kom att man svarar inom tre dagar!!! Detta var på fredagen så på måndag - när jag naturligtvis inte fått något svar - ringde jag och skulle bli uppringd 14.10. När klockan var 14.35 ringde jag igen och fick en tid kl 16.00. Stööööön!
När dom till slut ringde upp så frågade hon först vilken läkare jag ville gå till och gav mig en tid en vecka senare. En vecka senare! Fast jag påpekat att jag inte sovit på fem nätter.
Jag gick då istället till en annan vårdcentral där det finns öppen mottagning och fick då - utan problem! - Sifrol utskrivet. Den var på 0,26 mg och sen skulle jag öka på efter två veckor.
Glad i hågen skuttade jag hem och på kvällen slängde jag in en tablett i gapet. Sen skickade jag ett meddelande till väninna som jag visste tog samma piller. Då visar det sig att hon har tar en tablett med en styrka på bara 0,088 mg och den har hon inte ens ökat på! Nu blev det FASS-läsning och visst är det så att den styrkan jag fått är för personer som har Parkinson. (Man använder alltså samma medicin fast i olika styrkor.)
Så vad händer? Jo, jag tog den där starka tabletten kl 19 och klockan 21 gick det inte att vara vaken längre. Jag somnade som en klubbad säl! Nu är ju jag som jag är och vaknade ändå sisådär tio gånger på natten men inget bensprattel! Så den gjorde ju sitt jobb, men sen var jag halvgroggy hela dagen efter.
Så igår ringde jag till läkaren men hon påstod att 0,26 också är en låg dos! Trots att jag påpekade att i FASS så står det enbart Parkinson på 0,26-tabletten och 0,18 på Restless legs. Hon vidhöll att det i alla fall var en låg dos men sa att hon skulle skriva ut den lägre dosen om jag ville det. Jag ville det.
Idag ringde jag till sjukvårdsupplysningen men dom kunde/fick inte svara på sådana frågor så jag blev vidarekopplad till läkemedels...någonting. Där förklarade jag det hela och framförde vad som står i FASS. Lika förbannat så säger hon att vissa läkare kan ge den högre dosen. Att det inte står så i FASS brydde hon sig inte ett jota om.
Visst är det härligt när livet är så där enkelt och glasklart hela tiden! Man får ju ändå vara glad att man inte har några allvarligare åkommor för då ligger man nog risigt till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,