måndag 11 mars 2019

Lite urin har väl ingen dött av

Jag gillar gamla filmer från 30-, 40-, och 50-talet. Det är liksom drama utan så mycket intriger. (Det räcker med intriger i verkligheten) Särskilt bra blir det om någon tar livet av någon annan. 
Filmerna kan vara både svenska och amerikanska. Gamla goda hollywood med Cary Grant, Gene Kelly, Barbara Stanwyck och Bette Davis för att nämna några favoriter. När det gäller de svenska så har jag lite svårt för Nils Poppes Fabian Bom-figur. Åsa-Nisse är ju inte heller något jag längtar efter direkt. Även om det kan vara kul att se ibland, när det finns med någon svensk sångfågel i de gamla filmerna. 
Däremot gillar jag Hasse Ekman, Eva Dahlgren, Lars Ekborg, Dagmar Ebbesen, Thor Modéen, Karl-Arne Holmsten, Ingrid Thulin, Georg Rydeberg, Jarl Kulle, Sickan Carlsson och så där kan ju jag hålla på och rabbla namn halva dagen. 

Hur som helst så är det ju dåligt med klassiska amerikanska filmer på TV. Men man kan kolla på youtube om man känner för det. För där finns det en hel del att hämta. Häromdagen såg jag ett drama om en kvinna som blev gravid (hoppsan!) och födde barnet i lönndom. Sen såg hon till att finnas runt detta barn hela livet. Den som blev hennes "mamma" istället såg ut så här:
Och det här kan vara en av anledningarna till att jag gillar gamla filmer. Kolla på huvudbonaden!!! I dessa filmer finns det variation kan jag tala om. Särskilt på hattfronten. För alla hade hatt! Män som kvinnor. Så klart - det fanns ju inte fyrahundrasjuttioåttatusen hårstylingprodukter på den tiden. 

Läste någonstans att man "in the good old days" använde urin och sol för att bleka håret. Ofarligt så klart men ganska äckligt. Tilllbaka på 1700-talet användes arsenik i sminket för att man skulle bli blek. Till slut blev man riktigt blek. Som ett lik.
Det finns ju fortfarande en hel del tvivelaktiga ingredienser i smink och hårmedel även nu. Trots att det (ska) kollas. Men det där med skönhet är viktigt och ständigt kommer nya "ännu bättre" produkter. För vi vill ju alla se fräscha och fina ut! Skit samma om dom innehåller triklosan, silikoner, parabener, propylenglykol och annat smaskens.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

 1. Det dyker upp nya "vetenskapliga" ord hela tiden.

  Jag är så fascinerad av vad som kan tänkas vara mitt "mikrobiom", som jag med all säkerhet förstör, eftersom jag inte använder Doves duschtvål? Mikrobiom??? Aldrig hört talas om det förut, innan det dök upp deras reklam.

  Annars är det all casinoreklam som ger mig härdsmälta emellanåt, men det är en helt annan historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som "kliniskt bevisat". Ett annat fint uttryck. Ja, spelreklam borde förbjudas. Det är inte bra för något!!

   Radera
  2. Bra att du tittade in förresten. Jag hade tappat bort dig!

   Radera