Men allt gick bra förutom att spisen började krångla när jag skulle laga plättar. Min nya fina spis. Är det inte så jävla typiskt? Efter lite krånglande så kom den igång igen. Om ni inte ätit plättar med varmkorv och apelsinmarmelad (sylten var så klart slut) förut så kan ni prova det. Pytte tyckte att det var toppen!
Vad som däremot inte var så toppen var att Pytte vaknade med en gråtattack vid 1 på natten. Hon somnade snart om igen men inte jag. Klockan 5 var det dags för nästa att vakna. Vällingflaska, sång och vaggande hjälpte inte och tillslut gjorde han det klassiska: spottade ut nappen mellan ögonen på mig och flinade. Så då var det alltså morgon. Den morgonen höll på till halv 8 då Pytte avlöste kusinen. Själv kände jag mig rätt groggy och hoppades på att Gubbe skulle kravla sig ur bädden och komma till min räddning. Det gjorde han först vid halv 10 och då hade han med sig Parvel som vaknat igen, så det var den morgonen det.
Sen kom det barn och fler barnbarn och uppvaktade med kramar, presenter och middag.
Av Gubbe fick jag något som jag önskat mig länge. En assistent. (Den var inte av mänsklig sort och det tackar jag för). Så nu ska det bakas bröd! Gubbe köpte alla tillbehör på en gång trots mina protester. "Jo, men det är lika bra. Det blir billigare" sa han. Men jag vet vad han vill. Att jag ska stoppa korv! Men det får vänta. Först ska det bakas. Förresten kan han få låna assistenten och stoppa korv själv om han vill.
Men det är klart, nu när man är arbetslös kanske man kan bli en korvgumma. Skaffa en låda på magen (förutom den man redan har) och ställa sig i något gathörn. Baronessans hemkorv. Kan det vara något? Förresten, hur svårt kan det va? Till och med kungen kan ju. Det verkar bara vara så slafsigt och klafsigt.
Ni vet väl förresten att korvskinnet är tarmar från gris, får och nöt? Undrar hur många som inte tänker på det men rynkar äcklat på näsan när man säger lever eller njure. Det finns ju även i plast. Det är då man får besväret att skala korven. Djurtarmarna är dessutom importerade från bl.a. Turkiet, eftersom svenska djurtarmar inte verkar vara tillräckligt hållbara. Varför kan man ju undra. Nu när jag skrivit om det här är jag väldigt osäker på om jag vill göra korv. Eller ens äta den i fortsättningen. Det får nog bli vegetarisk korv. (När jag säger detta till Gubbe, säger han: "mhm... vad stoppar man i dom då? Vegetarianer?") Den vegetariska korvsmeten kan man sedan klämma ut i såna där bananfodral och koka. Baronessans banankorv - bara öppna och servera. Men först bröd alltså!
Läs även andra bloggares åsikter om Humor, Nattvak, Assistent, Stoppa korv, Djurtarmar