onsdag 20 april 2011

Stilsnobb eller bylshög

Jag har en midja. Jag ser den inte men någonstans - inbäddat i fettvävnad - finns den. Det vet jag sen jag sett på Trinny och Susannah som stylar Sverige. Allt man behöver är ett skärp. Helst ett brett som man kan placera på valfri plats mellan bröst och höfter. Ta den plats bara där det är som smalast eller minst motstånd. För det mesta hamnar skärpen straxt under bysten eftersom många som är med i programmet har passerat 40 och har blivit lite sälformade precis som jag.
Folk pushas upp och stramas åt och ibland undrar jag om dom kan sitta ner. Men alla är med på noterna och trots att dom knappt kan andas, vinglar dom in på catwalken i sina skyhöga klackar. Och visst blir dom stiliga och det är ett kul program att titta på. Det blir inte alltid helt rätt i mina ögon, men dom som är med verkar ju lyckliga. Sen är ju tanken att folk ska hitta en ny stil och inte gå omkring i sina svarta bylsiga kläder på stan. Jag har svårt att tro att någon av dom som är med tar på sig festblåsan och sina skyhöga och klapprar iväg till Ica. Och VARFÖR måste vi gå omkring och vara så himla snygga och kvinnliga hela tiden?
Den största förändringen för deltagarna ligger nog mest i huvudstylingen - hår och smink. Sen kan jag ju hålla med om att det ÄR trist med alla dessa svarta jackor man ser hela långa vintern. Finns det inga andra färger? Ja, nu kastar jag sten i glashus för min jacka är lika svart den.
Men nu har jag bytt till min knallröda vårjacka. Blixtlåset är trasigt sen jag slängde in jackan i bakluckan och stängde densamma om låset. Men den får hänga med ändå tills någon ny jacka kommer och knackar på dörren. Snart ska vi ju ändå flämta i sommarhetta och helst inte använda kläder alls. Men först - på med den lilla gula för väldigt snart är det Påsk!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

17 kommentarer:

Renée sa...

Jag försöker ha mera färg på mig. Idag är jag dock helt hopplös, lila strumpor, rosa mysbyxor, mörkblå t-shirt och över det en ljusblå tröja... Vem bryr sig, inte jag iallafall!
Ha det gött idag!

Snigel sa...

Själv undviker jag i största möjliga mån svarta jackor, då jag inte tycker om svart. Jag har inte heller gått på myten om att "man ser smalare ut i svart".

Senast jag var ute och roade mig kändes det som att gå på begravning, för ALLA (utom jag) hade mer eller mindre svart. Boring snoring.

Baronessan sa...

Renée: Du låter väldigt färgglad i.a.f. Hurra för det! :D

Baronessan sa...

Snigel: Otroligt boring. Jag antar att du syntes bland allt svart :)

Carina sa...

Ja huva!! Själv tror jag att jag fastnade för det nya svarta i vintras: GRÅTT
;-) Kram

lilah sa...

"ibland undrar jag om dom kan sitta ner"... Men snälla du, varför ska man SITTA ner??! Det går så bra att stå och gå... Sedan när man kommer hem, DÅ kan man sitta och ligga. ;-))

Jag har gärna också svarta jackor, åtminstone på vintern, då svarta skinnjackor alltid hört till favoriterna. Och svart "halvkappa."
Men till vår och sommar brukar jag gärna ha lite ljusare färger. Men sedan är det ju mycket beroende vad man GÖR! Jag har ju de senaste ca 15 åren alltid varit tvungen att ha arbetskläder när jag jobbat och på fritiden har jag mest vistats i trädgård, i stallet eller på skogspromenad. Så då känns det inte särskilt motiverat att sminka mig och klä mig i nåt annat än jeans bara för att jag ska handla på ICA...
Följaktligen står jag som ett fån, de extremt få gånger jag är bjuden ut på någonting. VAD i hela världen ska man ha på sig?? Inte ens om jag går till affären, vet jag vad jag ev ska köpa för någonting att ha!

Baronessan sa...

Carina: Grått är en bra färg om man inte ser ut som mig och försvinner i det gråa :)

Baronessan sa...

Lilah: Nej, du ser - du vet inte vad du ska köpa ens. Du är ett givet fall för Trinny och Susannah :D

Emileitha sa...

Din beskrivning om deras program, var så rolig, började skratta helt okontrollerat. Min dag är räddad nu. Tack för det ! Tittat en gång, meningen är väl att väcka de från deras gråa trista tillvaro..vilket de lyckas. Det skulle jag absolut behövas även om jag har en röd jacka på mig ibland men annars så jäkla svårt med värmen som kommer, måste nämligen ha svarta kokande heta stöd för handledes jämt.. hatar det men måste pga värk.Har frågat min arbetsterapeut om lite gladare färger än de svarta jag lyckats få till slut..men inget glitter på. Det du !! Hur fixa det lite svalare om inte vackrare. Ha det glatt i massa färger

Tantaluran sa...

Då kan vi vara röda bägge två då nästa vecka! Glad påsk på dig!

Baronessan sa...

Emileitha: Så bra att du fick skratta :) Tråkigt med dina stöd. Men är det inte typiskt att alla dessa hjälpmedel alltid är i tråkiga färger. Det kanske är en affärsidé :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Jajamensan - du och jag i rött som tvillingar! :) Glad Påsk!

Emileitha sa...

Jätteglad att du vill följa min blogg. Du blev den första, lite roligare om vet vilka som läser det jag skriver o fotar .. Glad Påsk med massa glädje o färglada kläder med midja o allt. Kramar

Anonym sa...

Kom på tanken idag att jag tänkte läsa vad folk har frågat dig och vad du svarat. Men såg då att du inte hade någon frågelåda :( . Tycker det är rätt trevligt och personligt, ska du inte lägga upp en? t.ex har http://www.valresultatet.se gratis. exempel finns på:
http://valresultatet.blogg.se/

Man kan göra omröstning också :)

kram

Baronessan sa...

Emileitha: Färgglad Påsk tillbaka till dig :)

Baronessan sa...

Anonym: Jag ska tänka på saken, men... varför är du anonym?

Shirouz sa...

Jag kan glatt meddela att jag är en av dem som nästan aldrig bär svart. Min vinterjacka är militärgrön (passande för en pacifist tycker jag) och svarta kläder blir så fort håriga när man envisas med pälsbollar, plus att jag är för lat för att stå och tejpa loss dem hela tiden. Pälshåren alltså, inte pälsbollarna. Så, jag har katterna att tacka för min nästan icke-svarta tillvaro ;)