Själv har jag trattkantareller på tork i köket. Eftersom jag böt ut ugnen för ett tag sedan så kan jag inte torka som jag gjort förr. Då kunde man sätta på ugnen på ett lågt gradantal och ha luckan öppen. Denna nya fina moderna jävla ugn som jag har nu tillåter inte någon öppen lucka för då stänger den av. Enligt instruktionsboken så ska det fungera ändå med 50 grader och sex timmar. Den tiden har nu gått och nu ligger det drypande svampar på tidningspapper i mitt kök. Gör ett nytt försök med ugnen imorgon när tidningen har sugit ut allt vatten. Undrar om det blir någon smak kvar? Jag kanske ska ta och göra en soppa på UNT-tidningen istället.

Den soppboken har jag kvar- fisksoppan var görgod!!!
SvaraRaderaHar Du värmeslingor i badrumsgolvet?
Perfekt att torka svamp på!
Inte för att du bad om råd, men...Strunta i ugnen, sprid ut svampen på tyg som du spänner ut över något, istället för tidningar. Har du en fläkt hemma så kör den några timmar i närheten av svampen. Trycksvärtan är inte nyttig.
SvaraRaderaMoster Ma: Tack för tipset men... tyvärr, inga slingor.
SvaraRaderaBoman: Ja, du menar typ torkolla. Ja, det får väl bli något sånt i framtiden men nu var jag envis eftersom det stod i ugnsboken att man skulle kunna torka svamp. Sen la jag hushållspapper över tidningarna för att undvika trycksvärtan.
SvaraRadera